Yalan Rüzgarı Dizisi Gibi

Kuzey Irak referandumda, bir “Yalan Rüzgarı” dizisi izliyoruz. En çok karşıyım diyenlerin, en destekçi olduklarını anlıyoruz. İsrail’in tam destek verdiği bu referanduma, Amerika ve Pentagon karşı olamaz. Amerika ve İsrail’in en rahatsız oldukları gelişme bu referandumda Türkiye ve İran birlikteliği olmuştur. Ayrıca İngiltere yanlısı merkezi Irak hükümetini de Türkiye’nin yanında görüyoruz. Amerika ve İsrail’in yapabileceği en önemli provakasyon “ Başika Kampına” yapacakları operasyondur.

Türkiye referandum sonrası, gerek dış politika ve gerekse askeri operasyonlarda başarılı olursa bu sonuç, hem Pentagon, hem de İsrail için hezimet olacaktır. Bölge de çok önemli sonuçlara gebe olan bu referandum, 136 uluslar arası gözlemci ile, 142 medya kuruluşu tarafından takip edilmektedir.

Aslında bu referandum belki de, bölgedeki Amerikan zulmünün sonu olacaktır. Bölgede birbirlerine mesafeli davranan ülkeleri, bir cephede birleştirecektir. Türkiye’nin Kuzey Irak’ta elde edeceği diplomatik ve askeri başarı, Kuzey Suriye’ye de olumlu yansıyacaktır.

Kuzey Irak’ta Pentagon başarılı olursa, İsrail YPG ve Barzani üçlüsü, tüm bölge için yeni bir “Kandil” olacaktır. Bu bakımdan bu gelişmeler sadece Türkiye için değil,  İran içinde merkezi Irak içinde Suriye içinde , hatta Rusya içinde fevkalade önemlidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimse senden iyi değildir.

Ama sen, ortaya bir şey koymazsan.

Sen de hiç kimseden iyi değilsin.

“D. Lafred”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Hayat Pahalılığı Gücünü Gösterdi

Hayat Pahalılığı Gücünü Gösterdi Yerel seçimler öncesinde seçmenin projelerden ziyade genel ekonomiye kilitlendiğini yazmıştık. Fırsatçılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir