Kemal Akıt’tan altın değerinde öğütler

Kemal Akıt’tan altın değerinde öğütler

Kemal Akıt’tan altın değerinde öğütler

31 yıl Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yapan Kemal Akıt, Oda Meclisi’nde yaptığı konuşmada 5 istekte bulundu

1- Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’na siyaseti sokmayın

2- Gemlik zeytinine sahip çıkın

3- Deprem için acilen önlem alın

4- Körfezimize ve balığımıza sahip çıkın

5- Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi tabelasını yerine Gemlik Üniversitesi tabelasını asın

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Kemal  Akıt, Oda Meclisinde yaptığı konuşmada, yöneticilere öğütlerde bulundu.

İlçemizde 31 yıl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan duayen Başkan Kemal Akıt, GTSO Meclisi tarafından adının Meclis Salonuna verildiği için teşekkür ederken, Oda meclis üyelerine de tavsiye ve öğütlerde bulundu.

Particiliği Bu Kuruma Sokmayın

Ticaret ve Sanayi Odası’na uzun hizmet süresince Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’na siyaseti sokmadıklarını belirten Akıt şöyle konuştu: “Bir ağabeyiniz olarak sizlerden rica ediyorum. Bu kuruma particiliği, siyaseti sokmayınız. Bizler ve bizden önceki büyüklerimiz kurumumuza siyaseti sokmadılar. Aramızda her siyasi görüşten arkadaşlarımız oldu. Bugünde böyle. Ama Odamızda siyaset yapmadık, odayı siyaseti alet etmedik. Sizler de etmeyiniz.İkinci isteğim, Gemlik zeytinine sahip çıkınız. Dünyanın en güzel sofralık zeytini bu iklimde yetişiyor. Gemlik zeytininin coğrafi işareti alındı. Gemlik’in markasıdır, sahip çıkmalıyız. Zeytinciliğimizi geliştirmeliyiz. Bir başka konuda Gemlik bir deprem bölgesindedir. Bu konuda gerekli önlemler alınmalı dır. Gemlik eski bir şehirdir.Eski binalarımız çok. 2000 yılından önce yapılan binalar stok olarak yüzde 80 veya 70 dir. Bunları acilen birinci sıraya alarak elden geçirmek lazımdır. Bunları tespit etmekte fayda vardır. Bunun vatandaştan beklemeden yapılması lazım. Gemlik Körfezi Türkiye’nin en güzel körfezlerinden biridir. Eskiden bu Körfez de Bursa’yı bırakın İstanbul’a yetecek kadar balık yakalanırdı.Ama, maalesef Körfez de balık neslini bitirdik.Bizden sonraki nesil, balıkları akvaryumda seyredecektir. Buna acilen bir çözüm bulun. Bir ricam da Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi adını tabelalardan Gemlik Üniversitesi olarak değiştirin. Bunlar benim sizlerden ricam. Ricamı geri alıyorum bunu sizden bir ağabeyiniz olarak istiyorum” dedi.

(Son Güncelleme: 6 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir