Yüksek Rayiç Bedeline Hükümet de Dur Dedi

Ülke genelinde ilk defa Gemlik’te gündeme gelen yüksek  Emlak Rayiç Bedellerine tepki sonrası hükümet yeni düzenlemeye gidileceğini duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım; “bazı yerlerde duyuyoruz % 3 binleri bulan artışlar var. Bunları yeni yasal düzenleme ile kontrol altına alacağız. Artışlar bir önceki bedelin % 50’den fazla üzerinde olamayacak” dedi.

Bilindiği gibi Gemlik’te Belediye tarafından oluşturulan  kurulda yeni artışlar gündeme gelmiş ve toplumun bir çok kesiminden tepki çekmişti. Kurul üyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Mehmet Yıldırım, “Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanvekili olarak, odanın görevlendirmesi ile rayiç bedel tespit komisyonu toplantılarına katıldığını belirterek, burada da bir hukuksuzluk örneği yaşandığı gördük. Yasa gereği komisyonda yer alması gereken bir çok üyenin katılmadığı toplantıda alınan kararlar sanki tam teşekküllü toplantı yapılmış gibi imza altına alındı. Bu duruma yaptığımız itiraz sonrası yeni bir tutanak tutuldu. Buna da Gemlik sanayicisi, esnafı ve halkına karşı duymuş olduğum sorumluluklarım gereği imza atmadım. Bu durumu oda yönetimine sunarak, % 500-600’leri bulan emlak rayiç bedeli artışlarına karşı dava açtık” şeklinde konuşmuştu.  Yıldırım Belediyede yapılan toplantılarda artışlarla alakalı düzenlenen tutanaklara hayır oyu verdiğini ve şerh koyarak imzadan imtina ettiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili tv kanallarında bir açıklama yapan Başkan Yıldırım “Yüzde 3 bin… Böyle bir şey yok ki memlekette ya. Bu vatandaşa zulümdür. Öyle kafasına göre bir arttırma olur mu ya. Kızıyor adama bu sokak bana az oy verdi, bas vergiyi. Yüzde 50’yi geçemeyecek” diyerek büyük tepki gösterdi ve yeni bir düzenlemenin ilk sinyalini verdi.

‘’Artış ek vergi ve maliyet getiriyor du?”

Gemlik’te %200 ile %500 arasında değişen rayiç bedellerindeki artışlar, ek vergi yükü getirirken, aynı oranda vergilerde 2-3 katına katlanırken, iddialara göre özellikle Cumhuriyet mahallesinde emlak rayiç bedellerinin artması ile 500 TL’yi geçen daire başı vergilendirmede %1 olan KDV % 8’i buluyor.

Bu düzenleme ile ortalama 350 binliralık bir daire satışına 28 binlira da vergi yükü biniyordu.

(Son Güncelleme: 25 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

1 yorum

  1. Bu rayiç artışına kimler evet demiş ? Bu şahısları tanımak istiyoruz.Bu kuruldaki kişiler halka bildirilmeli ! Yayınlayın lütfen!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir