Yeni Hükümet ve Bazı Düşünceler

Yeni Bakanlar Kurulu açıklandı

Bir önceki Bakanlar Kurulunun en çalışkan bakanlarından bir olan Süleyman Soylu’nun, yeniden atandığını gördük. Kamuoyuna yansıyan kadarı ile P.K.K ve özellikle FETÖ terör örgütü ile mücadele de, gerek iktidar kesiminde, gerek muhalefet kanadında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, MHP Genel Başkanı Bahçeli kadar, kararlı olan bir yöneticiye rastlayamadık.

İçişleri Bakanı olarak, Süleyman Soylu’yu da bu ikiliye dahil edebiliriz. Yeni Bakanlar Kurulu Listesinde, Faruk Çelik’i göremedik Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, çok başarılı projelere imza atan Faruk Çelik, Gıda ve Tarım Bakanı olarak, başarılı olamadı.

Ramazan ayında, et fiyatlarında yaşanan büyük artışlar, Faruk Çelik’i yıprattı. Nabi Avcı’da hem yıprandı, hem de yoruldu. Siyaset biraz da şans işidir. Eğer, son haftalarda yurdumuz yoğun yağmur almasaydı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ da, sıkıntılı günler yaşayabilirdi.

Başörtülü bakanın yanına, bir de başı açık bakanın atanması, dengeyi sağladı.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde, İslami motifleri kullanırken, çok dikkatli olmalıyız. Bir süre önce, parti tüzüğüne alınan “Rabia” kelimesi yerine “Milli Hedefler” denilmesi konusundaki önerimizi sunmuştuk.

Yeni Milli Eğitim müfredatı içine konulan, “Cihat” kelimesi yerine “Mücadele etmek” tabiri konsaydı, hiçbir kesim bu konuyu saptırma fırsatı, bulamayacaktı.

%50 + 1 formulünü düşünenler bu incelikleri de düşünmelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçek arkadaşlık sağlık gibidir. Değeri ancak, “yok olduktan sonra anlaşılır

“Golti”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Hayat Pahalılığı Gücünü Gösterdi

Hayat Pahalılığı Gücünü Gösterdi Yerel seçimler öncesinde seçmenin projelerden ziyade genel ekonomiye kilitlendiğini yazmıştık. Fırsatçılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir