Gemlik’te “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” Projesi

Gemlik’te “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” Projesi

Gemlik’te sürücüler, yaya geçitlerini kullanan yayalara öncelik verme, yayalarda yaya geçitlerini kullanma konusunda uyarıldı.

Gemlik  kaymakam vekili Mustafa Özsoy ve ilçe emniyet müdürü Abdulkadir Yüce ile birlikte çok sayıda görevli polis ekibinin katıldığı uygulamada araç sürücüleri ve yayalar uyarılarak broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yarın 81 ilde aynı anda yapılan çalışmada  2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

Gemik ilçe emniyet müdürü Abdulkadir Yüce, bu uygulama ile birlikte önümüzdeki zaman dilimi içinde, bu yaya öncelikli trafik için çalışmalar artacak. Bu kapsamda Bakanlığımız trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçti. Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23’ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik” anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi” dedi.

Yüce, “Yaya Öncelikli Trafik” için hazırlanan afiş ve pankartlar çoğaltılarak tüm  kamu kurum ve kuruluşlara asılıyor. Gemlik’te Etkinliğin yapıldığı  yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıttık” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 6 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir