HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

BİR BU EKSİKTİ!

BİR BU EKSİKTİ!

Malumunuz, dünya insanları ve onları sarmalayan yerküre olarak türlü badirelerden geçiyoruz.

Hatta bazen biri bitmeden diğeri eteğine yapışıveriyor olumsuzlukların…

Sel felaketleri, tsunamiler, iklim değişiklikleri, patlayan volkanlar, kuruyan göller, çekilen denizler, yanan ormanlar, depremler, buzulların erimesi derken, bir de üzerine pandemiyi ekleyince “Kıyamete beş kala!” gibi manidar sözler söylemek kaçınılmaz oluyor.

Bu saydıklarımın henüz yolun başı olduğunu ise son günlerde telefonuma ardınca düşen haber linklerinden anlıyorum.

Haber linklerine göre meğer daha göreceğimiz felaket, çekeceğimiz cefa varmış! Nitekim Independent Türkçe’ de yer alan haberin doğrultusunda, Communications Earth&Environment dergisinde yayımlanan araştırmanın baş yazarlarından olan Martin Danisik’ in dediğine göre insanoğlunu bekleyen sarsıcı bir volkanik kış pek yakınımızda imiş.

“Ne var bunda, son yıllarda kış mevsimi zaten çetin geçiyor” demeyin. Bu öyle bildiğimiz kışlardan değil! Bu kez kış, kelli felli olanındanmış! Kıtlık, sefalet ve dahası, hatırı sayılır rakamsal değerlerin konuşulduğu ölümlere yol açacak olan ve oldukça uzun sürecek bir kıştan bahsediliyor. Kapımızın önünde bekleyen kışın binlerce yıl sonra bile varlığını hissettireceğinden söz ediliyor.

Ve varoluşun en feci olaylarından biri olarak tanımlanıyor.

Haber yazısını kaleme alan dergi yazarı ve aynı zamanda Avusturalya ‘ daki Curtin Üniversitesi’ nin doçentlerinden biri olan Martin Danisik bütün bunları işkembe-i kübradan atmıyor!

Yapılan araştırmaları, etütleri baz alarak, yerküre var olduğundan beri yaşanan volkanik kış geçmişini inceleyerek, şu anda okuduğunuz içeriğin bütününe ulaşıyor.

Örneğin, elde edilen bilimsel verilere göre gezegenimizin sadece bir kere, yanlış okumadınız “Tek bir kerecik” yaşadığı volkanik kışın etkisinin yüzlerce yıl sürdüğü ve dünya nüfusunun sadece 3 bin kişi kaldığı bir felaketten bahsediliyor.

Meraklıları için bir önceki volkanik kışın doğuş yerinin de neresi olduğunu dip not olarak hemen düşeyim; bugün coğrafik olarak Endonezya diye bildiğimiz ülkedeki Toba Gölü.

Bilime güvenir ve inanırım. Çünkü o, kanıtlı belgelere dayanır. Bu sebepten okuduğum haberi ciddiye almamam için hiçbir neden yok. Ömrümüz yetip de volkanik kışı görür müyüz görmez miyiz bilemem ama ilahi kudret neyi takdir ederse onu yaşayacağımız kesin.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir