Dereboyu yeni cazibe merkezi olacak

Dereboyu yeni cazibe merkezi olacak

Dereboyu yeni cazibe merkezi olacak

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan “Dereboyunu yeni cazibe merkezi yapacağız. Su her zaman gelişmeye öncü olmuştur. Öncelikle derenin suyunun gerekli kot farkı hesaplanarak yeniden akmasını sağlamalıyız” dedi.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Dereboyu’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği ziyarette dereboyunun cazibe merkezi olacağını ifade eden Sertaslan, Gemlik’in marka kent kimliğine kavuşturmak için proje önerilerinin hazır olduğunu belirtirken projeleri tartıştıracaklarının da altını çizdi.

“Yeşillikler içinden geçen tramvay”

Sertaslan Gemlik’te ulaşım sorununun en öncelikli çözüme kavuşması gereken sorun olduğunu ifade ederken, “Gemlik’te her gün yaklaşık 15 bin kişi toplu taşıma kullanıyor. Eski minibüs garajından hastane altına kadar yapacağımız bir hafif raylı sistem Gemlik’in ulaşımını rahatlatırken, vatandaşlarında Gemlik’te bulunan çoğu noktaya az bir yürüme mesafesiyle ulaşmasını sağlayacak. Bu hafif raylı sistem tek hat üzerinde gidip gelecek.

Dereler konusunda Eskişehir’den destek alabiliriz

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan yapılan uygulamarı incelemek üzere ilçe başkanıyken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiklerini ve kendisinin gençliğinde birçok kez Gemlik’e geldiğini ifade ederken “Derelerin cazibe merkezi olması için öncelikle suyunun akması lazım. Bizde yapılan kot hatası yüzünden deremizden çoğu zaman su bile akmıyor. Öncelikle çarşı deresinin suyunun akmasını sağlamak lazım, Yılmaz hocayı ziyaret ettiğimizde burada yapılan uygulamalar hakkında bilgi aldık. Göreve geldiğimizde de Eskişehir Büyükşehir Belediyemizden destek isteyerek o dereyle ilgili girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

“Gemlik güzel günleri hak ediyor”

Yurttaşların Gemlik’te yapılan kötü uygulamalar ve sosyal hayat eksikliği yüzünden Gemlik’te yaşamak istemediklerini ifade eden Sertaslan, “Gemlik’imizde denizden faydalanamadık hali Nilüfere kaptırdık. Eskiden yapılan mehtap turları bile artık yapılmıyor. Zeytin işleme merkezleri Orhangazi’ye kaptırdık. Sosyal hayatı is Nilüfer ve Mudanya’ya kaptırdık. Biz çalışmalarımızı tekrar Gemlik’in eskiden olduğu gibi Marmara’nın incisi olması için yapıyoruz. Gemlik’imizin her konuda eksiği yok, fazlası var biz sadece bu fazlayı Gemlik’te yaşayan vatandaşlarımızın yararına kullanacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir