Önceliğimiz Kuzey Suriye Sınırıdır

Pentagon, Kuzey Irak’ı referandum için kışkırtacak, Türkiye’nin dikkatini dağıtmayı amaçladı. Çünkü Türkiye’nin  Kuzey Suriye sınırında yoğunlaşan , askeri gücünden rahatsız olmuştur. Türkiye için öncelik Kuzey Suriye sınırındaki “Yeni Kandil Devleti” girişimine, karşı koymaktır. Kuzey Irak’taki referanduma tepkimiz, uygulanacak ambargolar ile ve diplomatik ataklarla olmalıdır. Öncelikle, Merkezi Irak hükümetinin kararlarını ve yakın komşularımızın davranışlarını, titizlikle takip etmeliyiz. Suriye iç savaşında yaptığımız gibi, daha işin başında ne olup bittiği anlaşılmadan, taraf olmaktan kaçınmalıyız.

Eğer biz, Kuzey Suriye’de Amerika ve İsrail için çalışacak bir Kandil Devletinin kurulmasını önleyebilirsek, Barzani’nin referandumu işe yaramaz. Onu destekleyen Amerika ve İsrail’in de işine yaramayacaktır. Kuzey Suriye sınırındaki gücümüzü, bölmeyelim. O bölge için yarattığımız konsantrasyonu, bozmayalım

Kuzey Suriye sınırında, olabilecek sıcak bir çatışma, sınır güvenliği konusunda bizim uluslar arası bir hakkımızdır. Kuzey Irak’taki tepkimiz ise, sıcak çatışmadan uzak olmalı ve uygulanacak kısıtlamalarla sınırlı kalmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat merdivenlerini çıkarken.

İnsanlara iyi davranın

Çünkü inerken yine,

Aynı insanlara rastlayacağız.

“Cenap Şehabettin”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Kibir Kendinden Habersizliktir.

Bu Seçimler Neden Önemli

Bu Seçimler Neden Önemli Geçen yıl,14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimler, çok çekişmeli geçmişti. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir