Ak Parti İl Başkanı Kim Olacak

Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, görevinden ayrıldı. Yeni il başkanı ise, hala belli olmadı. Yaklaşık iki hafta önce, eski milletvekili  Önder Matlı’nın ismi gündeme gelmişti. Matlı’nın özellikleri il başkanlığı için çok uygundu ama, bir tarikat bağlantısı  haberi çıkınca beklentiler gerçekleşmedi.

Böyle bir ortamda Sedat Yalçın ile Mustafa Esgin’in şanslarının arttığını düşünüyoruz. Sedat Yalçın, Ak Parti’nin ilk yıllarında, il başkanı olarak olarak ve Milletvekili adayı olarak, iz bırakan hizmetler yapmıştı. Mustafa Esgin’de Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak, alınabilecek en yüksek oyu almıştı.

Ak Parti Genel Merkezi Bursa’yı tecrübeli  bir il başkanına  teslim etmeyi düşünüyorsa, Sedat Yalçın’ı seçecektir. Genel Merkez, partiyi genç bir yöneticiye teslim etmeyi planlıyorsa,o zaman Doktor Mustafa Esgin’e görev verecektir.

Bu iki ismin dışında Faruk Çelik’e yakın olan, Mustafa Tunçak, Necati Polat ve İsmet Su isimlerinden de bahsedilmektedir.

Ama. Yeni dönemde Faruk Çelik’in aktif olarak değil, ağır ağabey olarak gündemde kalacağını tahmin ediyoruz. Aslında Bursa’da yapılacak olan İl Başkanı seçimi, Ak Partinin “Değişimden ne anladığını” açığa vuracaktır.

 

Günün sözü

Kötü insan, başkasının üzüntüsüyle, rahatlayandır.

Şadi Şirazi

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Kibir Kendinden Habersizliktir.

Bu Seçimler Neden Önemli

Bu Seçimler Neden Önemli Geçen yıl,14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimler, çok çekişmeli geçmişti. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir