Gemlik’te Şampiyon Hercules Oldu

Gemlik’te Şampiyon Hercules Oldu

Gemlik Basketbol Kulübü ve Gemlik Belediyesi’nin Sert Yapı Şirketi Sponsorluğunda organize ettiği Gemlik 3×3 sokak basketbolu turnuvası nefes kesti. Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kurulan basketbol sahasında gerçekleşen ve iki gün süren turnuvaya 25 takım katıldı. Romanya’nın yanı sıra, İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Yalova, Sakarya, Hatay ve Bursa’dan katılan 25 takım iki gün boyunca Gemliklilere unutulmaz bir basketbol şöleni yaşattı. İlk gün oynanan gurup maçları sonrasında play off’a kalan 16 takım belirlendi.

Pazar günü oynanan play off maçları büyük çekişmelere sahne oldu. Çeyrek final ve yarı final maçları nefes kesti. Gece yarısına kadar devam eden ve yoğun ilgi gören turnuvanın üçüncülük karşılaşmasında Romanya temsilcisi Nordgym Bursa temsilcisi Justice’yi 12-9 mağlup etti. Final maçının başlama atışını Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yaptı. İstanbul temsilcisi Hercules ile Hatay temsilcisi BCOM karşılaştı. Yarı finalde Romanya ve Bursa temsilcilerini eleyen iki takım, izleyicileri basketbola doyurdu. Nefes kesen mücadeleyi İstanbul temsilcisi Hercules 16-11 kazanarak Gemlik 3×3 Basketbol Turnuvasının şampiyonu oldu.

Romanya Temsilcisi Nordgym’nin kaptanı ABD’li Basketbolcu Robert Foster’in renklendirdiği turnuva alkışlar arasında tamamlandı. Siyasi oyuncu, sahadaki performansını stand-up’da da gösterdi. Türkiye ve Gemlik lehine oldukça önemli açıklamalarda bulunan Robert Foster ayakta alkışlandı. Pek çok ülkede turnuvalara katıldığını dile getiren ABD’li Basketbolcu Robert Foster, Gemlik’te gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, organizasyon adına Menajer Yahya Gümüş, Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür etti. Turnuvada Kahveland firması ücretsiz kahve ve pasta ikramında bulunurken, Maki yapı da sporcuların malzemelerinin sponsorluğunu yaptı.

Nefesleri kesen turnuvanın üçüncüsü Nordgym’ye ödülünü Sert Yapı Yüksel Sert adına İslam Yaşar, ikinci olan BCOM’un ödülünü Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut, şampiyon olan Hercules’in ödülünü de Belediye Başkanı Refik Yılmaz verdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, voleybolun ardından 15 Temmuz demokrasi meydanının basketbol şöleni ile de renklendiğini vurgulayarak, bu turnuvayı ilçenin değişik mahallelerinde de periyodik olarak düzenleyeceklerini müjdeledi. Refik Yılmaz, Gemlik Basketbol Kulübü ve sponsor firmalara da teşekkür etti.

(Son Güncelleme: 14 Ağustos 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir