Katırlı Köyü Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, Hem üreticiye hem ülkeye kazandıran örnek model  
 Katırlı Köyü Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, Hem üreticiye hem ülkeye kazandıran örnek model  

 Katırlı Köyü Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, Hem üreticiye hem ülkeye kazandıran örnek model  

 Katırlı Köyü Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, Hem üreticiye hem ülkeye kazandıran örnek model

Arazisinin coğrafi yapısı ve toprağının verimliliği nedeniyle sofralık zeytin yetiştiriciliğinde bölgesinde özel bir konuma sahip bulunan Gemlik’in Katırlı Köyü, 40 yıldır birlik, beraberlik ve dayanışmanın seçkin örneğini sunuyor.

Tarım sadece üretmek değildir tarım kooperatifleri ekonomik işletmelerdir ortaklarına kazandırmak için varlardır. Tarımla ilgili bütün kuruluşlar hemen hepsi aynıdır tarımla ilgili sorunları tespit edip buna göre çözüm yollarını araştırırlar tarım budur

1981’de kurulan Gemlik Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,  üreticinin ürününe verdiği destekle, hem üreticiye hem de ekonomiye kazandırıyor

kuruluşundan bu güne kadar kooperatife zeytin veren ortaklarına tarımsal gübre ilaç vs gibi ihtiyaçlarda faizsiz kredi desteği sağlamaktadır.

“Birlikten güç doğar” anlayışıyla, üreticinin üretimden gelen gücünü kooperatif çatısı altında birleştirdiklerini belirten Gemlik Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Hulusi Bayrak, üreticiden aldıkları zeytinleri  kendi depolarında hazırlayıp gıda yönetmeliğine uygun olarak işledikten sonra satışa sunduklarını vurguladı.

“Gemlik Zeytini”nin Türk Patent Enstitüsü tarafından, 2003’te, coğrafi işaret olarak tescillendiğini hatırlatan Bayrak, “Kooperatifimizin ürünleri bu bağlamda, Türk Patent Enstitüsü’nün coğrafi işaretle tescillediği hakiki anlamdaki ‘Gemlik Zeytini’ tanımına uymaktadır. Ambalajlarımızın üzerindeki hologram işaretli ürünlerimiz, bu manadaki orijinalliği yansıtmaktadır.

Her ne kadar korsan olarak katırlı ismini kullananlar olsa da biliyoruz ki taklitleri aslına zarar veremez biz katırlı kooperatifi olarak alanımızda örnek bir yapıya sahibiz.

 

HAZIRLANMASI

Üreticimizden taze zeytin alıp kendi özel depolarımızda belli miktarlarda tuz ve su kullanmak suretiyle en az 7-8 ay gibi bir süre baskı altında doğal  fermantosyon la olgunlaşmaya bırakıyoruz.

Üreticiden aldığımız ürünlere öncelikle avans fiyatı vermekteyiz. Sonrasında da toplam satıştan elde ettiğimiz satış farkını yine üreticimize yansıtmaktayız.

Üreticimizin ekonomik anlamda güçlenmesi birinci hedefimiz. Bununla birlikte Gemlik Zeytini’nin eşsiz lezzetini tüketiciyle buluşturarak, ekonomiye katma değer oluşturmak ise diğer önemli hedefimizi oluşturuyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından ürün siparişi aldıklarını dile getiren Bayrak, memnuniyet ifade eden geri dönüşlerden büyük mutluluk duyduklarını  vurguladı.

Yurt içi pazarlara olduğu kadar yurt dışı pazarlara da ürün sunumunda bulunduklarını ifade eden Bayrak, böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamanın onurunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

DESTEKLEME

Ülkemiz Tarım Ülkesidir. Bölgesel tarım hayvancılık politikalarının geliştirilmesi bu konuda üretimin her çeşidine %50 gibi kayda değer destek verilmesi önemlidir. bu bizi tüketici toplum olmaktan çıkarıp üretici toplum olmaya yönlendirecek tarım ürünlerinde dışa bağımlılığı önleyecek hatta ihracat yapar konuma getirecektir. Buna dikkat edilmez ise çok yakında tarım sektöründe de işsizlik ordusuyla karşı karşıya kalabiliriz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir