Orçe İnşaattan açıklama
Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

ORÇE İNŞAAT tarafından 20.04.2024 tarihinde çukurbahçe mevkiinde meydana gelen istinat duvarı kayması olayı üzerine basın açıklaması.
Öncelikle çevre halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Olayla ilgili herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir.
2 adet hafif yaralı site sakinimiz var kendilerine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Orçe inşaat olarak 25.02.2013 tarihinde inşaatımıza Gemlik Belediyesi tarafından yapı ruhsat verilmiştir. İnşaatımız deprem ve afet yönetmeliklerine göre hazırlanan projelerimize uygun bir şekilde yapılmıştır. Projelerimiz ve inşaatımız hem yapı denetim firması hem de Gemlik Belediyesi tarafından en başından itibaren denetlenmiştir. İnşaatımız 28.10.2015 tarihinde tamamlandı ve Gemlik Belediyesi tarafından yapı kullanma belgesi verildi. Daha sonradan ruhsatlı istinat duvarının üzerine tarafımızdan habersiz statik proje olmaksızın Gemlik Belediyesi tarafından betonarme duvar eklenmiştir ve bu ekleme istinat duvarının statiğini bozmuştur. Bu ekleme ruhsatlı duvarımıza tecavüz niteliğindedir. Bu yaptığı duvarın arkasına da toprak doldurarak yolu yükseltmiştir. Bu da mevcut istinat duvarının taşıma kapasitesini aşmış olup mevcut duvarı yıkmıştır.
Gemlik Belediyesinin yapmış olduğu bu işlemlerden dolayı bugün bu felaketin yaşandığını düşünmekteyiz. Site sakinlerinin beyanlarına göre de site yönetimi defalarca Gemlik Belediyesini mevcut istinat duvarı üzerine istinat yapılmaması ve duvarın arkasındaki yolun da yükseltilmemesi konusunda uyarmış ancak Gemlik Belediyesi yetkilileri tarafından bu uyarılar hiç dikkate alınmamıştır. Orçe İnşaat olarak 20 yıldır Gemlik’te ticari ve konut projelerinde çalışmalar yapmaktayız. Projelerimizi yapı denetim firmaları ile iş birliği içerisinde ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak yapmaktayız. Gemlik belediyesinden acilen hatasını telafi etmesini ve vatandaşlarımızın zararını gidermesini bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Gemlik halkına saygıyla duyurulur.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Sertaslan’a büyük görev…

Sertaslan’a büyük görev Gemlik önceki dönem belediye başkanı Uğur Sertaslan, Bursa Büyükşehir Belediyesinde, ilçe belediyelerinin …

1 yorum

  1. Aslında buraya bina yapım ruhsatı verilmesi hata,bunda hem belediye hemde orçe inşaat firması suçlu , kişilerin zararları her iki taraf karşılamalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir