TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

BOP’DEN DERS ALMAYANLAR”

BOP’DEN DERS ALMAYANLAR”

Darbe ile hedeflenen ülkelerde iktidarı değiştirilen, ”BOP” Değil midir, Darbe yapılan ülkelerde darbecilerin katliamları ile dünya gündemine gelerek binlerce insan demokrasi gelecek adına inşaları katledilerek, öldürüldü olaylar, ne yazık ki halen demokrasi açısından değerlendirilmekte. Oysa daha öncesi darbeler yapılan ülkelerde yaşananların demokrasi ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Yapılan darbeler vahşi emperyalizmin bir kılıfı olan demokrasi sözde insan hakları derler. Amaçlarına ulaşmalarında bir tanım olan araçtır. ABD ve AB benzer ülkelerin bu tanımın, menfaatlere ve şartlara göre değişmesi ve değiştirilmesi tabidir. Kendilerine göre gizli sebeple, kan akıtarak elde edilen başarıları demokrasinin vücut bulması için gerekli adımlar demeleridir.

*

Dünyada 2000’li yılların başında sömürü düzeni globalleşme adı ile yeni bir şekil kazanmış ve bu yeni düzenin uygulamasında demokrasi öne çıkarılarak, İnsan hakları kisvesine bürünerek desteklenen demokratik düzen, maalesef sömürünün ve kaynaklara ulaşımın bahanesi olmuş ve insanlara hak vermek adına, insanlığın en temel hakkı yaşam hakkı gasp edilme planları kendi menfaatleri için dünyada özellikle Müslüman ülkelerde geri kalmış ülkelerde yaşanan son olaylara da bu pencereden bakıldığında, darbeler sonrasındaki katliamın BOP’un bir parçası olduğu acık ve nettir.

*

Uzun zamandan beri İslam dünyasında gelişen bu olaylar BOP’un hayata geçirdiği net görüntüler. Bu coğrafyada geliştirilen hiçbir olay kendi başına bağımsız bir hadise olmayıp, BOP’e ülkelerin iç bünyesinden bir çok siyasi figürlerle hareket edilerek ve Tunus, Cezayir, Libya, Mısır ve hatta Türkiye, BOP’a göre yapılması gerekenleri bilerek veya bilmeyerek hayata geçirme faaliyetleri devam etmekte, kimi demokratik yolla, kimi darbe ile kimi de demokratik açılım yolu ile uygulama dönemine girmiştir.

*

BOP faaliyetleri genellikle İnsan hakları, demokrasi adıyla sunulan bu uygulamalar, ne insan hakları ile ne de demokrasi ile uzaktan yakından alakası olmayan hadiseler değildir. Ortadoğu’da cereyan eden olayları BOP çerçevesinden değerlendirmedikten sonra hadiseleri tahlil etmek ve samimiyetle çaresini bulmak asla mümkün değildir. ABD Dış işleri eski bakanın Colin Powell geçmişte söylemi, İslam dünyasını ziyaret ederken bugün yaşanan tabloyu şöyle ifade etmiş, ABD bundan sonra elde etmek istediğimiz coğrafyaları silahlı güçlerimizle kazanmayacağız. Girmek istediğimiz yerlerin insanını kendi tarafımıza alarak eylemleri, o ülkenin insanlarına yaptırma dönemine gireceğiz demişti. Bugün İslam dünyasında yaşanan kaos işte budur. Dikkat edilirse ABD’nin bu ülkelere direkt müdahalesi olmaması, çıkan olayların tamamında, Başta ABD ve Benzeri devletlerin parmağı vardır. Çünkü Müslüman coğrafyada ABD yararına insanlar kazanılmış, bu insanlar, ülkelerinde kendi insanının karşısına çıkartılmıştır.

*

Bu tehlikeli oyunlara karşı, Türkiye iç birliğimizi yüksek seviyede koruma, ekonomik ve sosyal dengeleri ilelebet geliştirme, iç işlerimizi BOP Planları için çalışan düzenbazlara kanuni ağır yaptırımlar yapılması ve bu coğrafyaların varlık sebebi olan istiklal ve istikbalini teminat altına alan bağımsızlık anlayışının, Mustafa Kemal Atatürk’ün bilimsel fikirlerini hayata geçirilmesidir. Gizli elin, bölme, parçalama projelerine dur denilmesi, her kim ülkenin bölünmesine çanak tutacak olursa, her konuda hayatına geçireceksin, milli devletin, milli varlıklarını, en üst seviyede kanının son damlasına kadar koruyacaksın ve bu, ABD ve benzeri projelerin bir parçası olmaktan çıkarıp, kendini milli düşünceyle milleti kalkındırmak tek yoldur. Ülkemdeki geçmişten gelen yapılmak istenilen birçok olayların tamamı BOP’un hayata geçiş tarzıdır. Sadece yöntemleri farklıdır. Biri demokratik yolla, diğeri de darbelerle gelişmiştir. Umarım an itibaren ülkemi yöneten siyaset tehlikeleri bilmeleri, anlamaları, görmeleri, vicdanlarına ses vererek, bu aziz milletin devletine, bayrağı hürmetine zeval getirmezler. Ezanlar susmaz, Bayrak inmez, Vatan bölünmez,” Ne mutlu Türküm Diyene” sağlık, esenlikler diler. Hoşça kalın. Zafer inananlarındır.

UYAN TÜRK GENÇLİĞİ GAFLETTEN UYAN

Ey Türk evladı aç gözlerini,

Asrın hastalığı denilenin gör illetini,

Genç neslin önüne kurulan tuzağı,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Hallere bak yalan düzen perişan,

Sen geçmiş tarihte destanlar yazan,

Kurulan türlü tuzakları fikrinle bozan,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Bir yanında iki yüzle oynayan,

Bir yanında bilge gibi görünen,

Şanlı ecdadını unutmana tuzak kuran,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Asya bozkırını geçen savrulan rüzgarın,

Düşmana korkular verdin kavurdun,

Yan gözle bakanı boyun eğdirdin,

Uyan, Türk gençliği gafletten uyan.

*

Artık titre dön gel kendine,

Namertler girmiş yurdun böğrüne,

Çakallar fitne estirir asil tenine,

Uyan Türk gençliği uykudan uyan.

*

Haramdan geçinen düzen cambaz içten,

Düştüğün bu hallere dayanmaz canan,

Eğilip, bükülüp geçme namert önünden,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Törenin söz eri olmak vefa gününde,

Asil yüreğinden konuş edep yönünde,

Tehlike dört yandan sardı biline,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Mavi Gök kubbe altında bakarsın,

Yerde göğüs kafesinde kalmazsa iman,

Ana vatandan silerler soylu ecdadın,

Uyan Türk gençliği uykudan uyan.

*

Neslin hedefi turan yükselsin ismin,

Tarihinde cağlar açtın şimdi nicesin,

Sen neslin evladına güçlü limansın,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

*

Der Mehmet Türkün töresi yaşa,

Sahip olasın neslinin hür yarınına,

Bugünden geç kalma olmadan ziyan,

Uyan Türk gençliği gafletten uyan.

Y.T: 01.09.2022

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir