Sarı Nokta Hastalığı
Sarı Nokta Hastalığı

Bahar, gözlerinizin ışıltısını söndürmesin

Bahar, gözlerinizin ışıltısını söndürmesin

Havadaki ısı ve nem değişimi, uçuşan polen tozları gözleri tehdit ediyor.Doğayı canlandıran bahgar,  gözlerinizin ışıltısını söndürmesin.

Havadaki ısı ve nem değişimi, uçuşan polen tozları gözleri tehdit ediyor. Gözlerde yanma, kızarıklık, sulanma, kaşıntı gibi belirtilerin ciddiye alınması gerekir. “En fazla çocukları ve erkekleri tehdit eden göz alerjilerinin geç tedavi edilmesi, kalıcı göz bozukluklarına davetiye çıkarıyor.”

 

Bahar, gözlerinizin ışıltısını söndürmesin
Bahar, gözlerinizin ışıltısını söndürmesin

Gözleri sürekli kaşımak diğer birçok faktörle birlikte, yüksek ve düzensiz astigmatizma gelişmesine , uzağı görmekte zorluğa yol açan keratokonüs hastalığı’nın oluşmasına neden olmaktadır. Bu hastalık, genellikle ergenlik çağında başlamakta , erişkin yaşlara kadar ilerlemesini sürdürebilmektedir.

Yenilenme ve arınmanın mevsimi ilkbahar, aynı zamanda pek çok alerjik hastalığın habercisi. Toz, polen ve sık değişen havalar, gözlerde sık rastlanan alerjik konjonktivite hastalığına zemin hazırlıyor. En fazla çocuk, genç, özellikle de erkekleri tehdit eden bu hastalığın ihmal edilmesi ise kalıcı göz bozukluklarına neden oluyor. Bu nedenle yanma, batma, sulanma, kızarıklık, güneşe karşı hassasiyet, ışığa bakamama gibi şikayetlerin ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gerekiyor.

Alerjik konjonktivit en sık rastlanan alerjik göz hastalığıdır.  Gözün beyaz kısmını ve kapaklarının içini örten konjonktiva adı verilen zar tabakasının gözü tahriş eden alerjen maddelere karşı gelişen reaksiyonudur.

Genellikle çocuklukta başlar, İnsanların yaklaşık yüzde %15’inde alerjinin bir veya birkaç çeşidi görülür. Çevreyle direkt teması nedeniyle göz alerjik hastalıklara daha sık meyil gösteren bir organımızdır. Gözlerde, kaşınma, yanma, batma, kaşıntı, çapaklanma, kızarıklık, sulanma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozukluğu meydana getirebilir. Göz kapakları hafif şişmiş olabilir, kornea, aynı zamanda alerjik konjonktivitte diğer alerjik hastalıklarda olduğu gibi genetik özellikler ve çevre etkileşimi rol oynamaktadır.Sıklıkla vücuttaki diğer alerjik durumlarla beraber  burun akıntısı, hapşırma, burunda tıkanıklık ve kaşıntı gibi, alerjik rinit bulguları da olabilir.

Pencere açık uyumayın

Bahar ve yazla beraber alerjiyi artıran etkenlerden birisi de ultraviyole ışınlarıdır. Fazla miktarda maruz kalındığında güneşin dik geldiği dönemlerde ultraviyole ışınları ciddi oranda gözümüze zarar verir. Bu dönemlerde mutlaka filtreli güneş gözlüğü kullanılmalı, gözler bol bol soğuk suyla yıkanmalı ve yatarken pencereler kapatılıp yatılmalıdır.

Gözleri rahatlatmak için suni gözyaşı

Hastalarımızı rahatlatmak için topikal damla şeklinde ilaçlar veriyoruz. Suni gözyaşı damlaları hastalarımızı rahatlatacaktır. Ayrıca alerjiye neden olan etkenden uzak durma alınacak önlemler arasında yer alır örneğin kır polenlerin ağaç ve bitkilere ait polenlerin olduğu Yerlerden uzak durmak korumada etkili diyebiliriz.’’

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir