SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

SEÇİM Mİ VAR!

SEÇİM Mİ VAR!

İlk defa bu kadar coşkusuz, durgun ve isteksiz bir seçim dönemine rast geldiğimi düşünerek bu başlığı attım.

Sorudan ziyade şaşkınlığımı belirtmek istedim, vurgulayarak.

Bana mı öyle geliyor, yoksa sadece benim bakış açımdan mı kaynaklı bu hissiyat düşüncesiyle sağa sola da sordum; ülkede seçim havası var mı sizce diye.

Sorduğum, konuştuğum herkesin aynı fikir ve gözlemde olması bu konuda yalnız olmadığım rahatlığını verdi bana.

Çünkü gerçek bu! Birkaç cılız afiş, büyük şehirlerde yapılan bir iki miting ve birkaç kuru medya reklamı…Hepsi bundan ibaret.

Halk da ise gram coşku yok! Veya ülkenin gelecek beş yılı belirlenecek heyecanı yok. Neredeyse bütün hislere gem vurulmuş gibi!

Sosyal medya platformlarında da durum bundan pek farklı değil. Tabii bunda özgürce fikirlerin paylaşılamaması ve konuşulamamasının da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Sosyal medyaya bakınca fikir özgürlüğünde geldiğimiz son durum yüreğimi burkuyor.

Hatta öyle ki, adaylar bile kendi reklamlarını bireysel sayfalarında sadece kendileri yapıyor. Kimse onların adını paylaşan, öne çıkaran sahiplenmeler içinde olmuyor.

Sadece tek bir videoda umutlanıyorum; sokak çekimleri sırasında hasbelkader, şirinlik olsun ve muhtemelen karşılığında sempatik ve nokta atışlı! bir cevap alınacağı düşüncesiyle mikrofon uzatılan 5 ya da 6 yaşlarındaki bir kız çocuğunun verdiği cevaba gülümsüyorum, içim coşuyor!

Uzatılan mikrofonun ucundaki “Cumhurbaşkanı kim olsun?” sorusu üzerine, sağdan soldan birkaç muhterem ablamızın! çocuğun kolunu dürtmelerine rağmen 5-6 yaşlarındaki evladın cevabı değişmiyor; Atatürk…

Duygulanıyorum…Bir daha bir daha izliyorum.

Buyrun size seçim coşkusu.

Tekrar konu başlığına dönecek olursam, niye bu kadar isteksiz, gönülsüz ve heyecansız olduğumuzu sorduğum kişilerden üç aşağı beş yukarı aynı cevapları alıyorum.

“Bu düzen böyle gelmiş böyle gider. Nasıl olsa bu seçimde de birşey değişmeyecek. Aynı tas aynı hamama mahkum edileceğiz…” cümleleriyle dolu umutsuzluk kokan bir sürü serzeniş, yılgınlık, bıkkınlık var ruhlarda.

Geçim derdi hariç seçim hiçkimsenin umrunda değil! Ne reel hayatlarda ne de sosyal mecra hayatlarında.

Kimbilir, belki de bu yüzdendir insanların pek çoğunun fikirlerini beyan etmek yerine çiçek böcek paylaşarak kafalarını kuma gömmelerinin sebebi.

Gelecek seçimlerin seçim tadında olması ümidiyle ülkemizin adına çıkacak olan sonucun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir