Hisar Anadolu Lisesi Çanakkale’de
Hisar Anadolu Lisesi Çanakkale’de

Hisar Anadolu Lisesi Çanakkale’de

Hisar Anadolu Lisesi Çanakkale’de

Çanakkale Savaşları’nda en fazla şehit veren Bursa, zaferin 108’inci yılında da Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kireçtepe Jandarma Şehitliği’nde kahraman ecdada vefa için tek yürek oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi de Bursa Garnizon Komutanlığı işbirliğiyle bundan 8 yıl önce zaferin 100. yılında şehitliği ecdada yakışır hale getirmişti. O günden bu yana her yıl Kireçtepe Şehitliği’nde düzenlenen anma törenlere Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri de 7 Öğretmen ve 7 öğretmenle katılım sağladı
Şehitlerin ruhuna Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Çanakkale Savaşı’nın Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanı olduğunu söyledi. Yıldız, “Toprakları toprak yapan üzerindeki kandır, eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bize bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Gerçekten tarihini, geleneğini, göreneğini unutan milletlerin coğrafyasını bugün başkaları çiziyor. Cenabı Allah bu milletin coğrafyasını belirlemeyi kimseye nasip etmesin. Çanakkale Savaşı tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanıdır. Bu savaş sadece bizim tarihimizi değil, dünya tarihini de yeniden yazan savaşlardan biridir’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan Bursalılar, şehitliği ziyaret edip, kahraman ecdadı için dualar okudu.
Kireçtepe şehitliğindeki tören sonrası Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri başta abide, 1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi,Seyyit onbayşı anıtı gibi mekanları gezip Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andılar.
Okul Müdür yardımcısı Şuayb Serdaoğlu Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü’ne gençlere sağladıkları Çanakkale gezisi imkanı nedeniyle teşekkür etti.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir