Safra Kesesi Ameliyatı
Safra Kesesi Ameliyatı

Safra Kesesi Ameliyatı

Safra Kesesi Ameliyatı

Safra kesesi ameliyatı, safra kesesi taşlarını veya safra kesesi ile ilgili diğer sorunları tedavi etmek veya çıkarmak için kullanılan yaygın bir prosedürdür. Bu operasyona ihtiyaç duyan çoğu kişi genellikle yoğun karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma yaşar. Bu ameliyat türü, hastanın bireysel durumuna bağlı olarak bir ila üç gün arasında değişen bir hastanede kalış süresi gerektirir. Prosedür sırasında deneyimli bir cerrah, safra kesesine erişmek için tıbbi aletler ve özel aletler kullanacak ve ardından karındaki küçük kesilerden çıkaracaktır.

Safra kesesi ameliyatı, karaciğerin altında bulunan küçük bir organ olan safra kesesini çıkarmak için yapılan bir prosedürdür. Safra kesesi, vücudun yağları sindirmesine yardımcı olan sarı-yeşil bir sıvı olan safrayı depolar ve yoğunlaştırır.

İki tür safra kesesi ameliyatı vardır: açık ve laparoskopik. Açık cerrahide, cerrah safra kesesine erişmek için karında büyük bir kesi yapar. Laparoskopik cerrahi daha az invazivdir ve karında birkaç küçük kesi yapmayı ve bunlardan küçük bir kamera ve cerrahi aletler sokmayı içerir.

Safra kesesi ameliyatının riskleri kanama, enfeksiyon, safra kanalı yaralanması ve anestezi reaksiyonlarını içerir. Safra kesesi ameliyatı olan çoğu kişi, işlemden sonra çok az ağrı yaşar veya hiç ağrı duymaz ve 2-4 hafta içinde tamamen iyileşir. Bununla birlikte, bazı kişilerde pankreatit veya apse gibi komplikasyonlar gelişebilir.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

YAŞLI KADININ ÖLÜMÜNDE KARAR, ÇÖP KAMYONU SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

YAŞLI KADININ ÖLÜMÜNDE KARAR, ÇÖP KAMYONU SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

YAŞLI KADININ ÖLÜMÜNDE KARAR, ÇÖP KAMYONU SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI Gemlik Yeni Mahalle, Alemdar Caddesinde meydana gelen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir