TÜRKİYE’DE VE BURSA’DA BİR İLK: KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLKOKUL OKUL BORUSAN İLKOKULU
TÜRKİYE’DE VE BURSA’DA BİR İLK: KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLKOKUL OKUL BORUSAN İLKOKULU

TÜRKİYE’DE VE BURSA’DA BİR İLK: KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLKOKUL OKUL BORUSAN İLKOKULU

TÜRKİYE’DE VE BURSA’DA BİR İLK: KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLKOKUL OKUL BORUSAN İLKOKULU

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi” kapsamındaki pilot okullarımızdan Borusan İlkokulu, Bakanlığımız finansmanı ile geçtiğimiz yaz başlatılan ve kısa süre önce kurulumu tamamlanan yatırım sonucunda, Bursa’da kendi temiz enerjisini üreten ilk okul oldu.
Bursa Valiliği çatısı altında kurulan İl Enerji Verimliliği Biriminin ilgi, destek ve takipleriyle kamu kurumlarında ve okullarımızda başarıyla yürütülen enerji tasarrufu sistemi çalışmalarının geldiği son nokta tasarrufun yanı sıra enerji üretimi ile dikkat çekiyor.
Bursa’daki okulların çatılarına güneş enerjisi panelleri konması ve çevre dostu okulların kendi elektriğini üretmesi, GES (Güneş Enerjisi Santralleri) kurulumunu meslek lisesi öğrencileri üstlenince, proje eğitim aracına dönüştü.
Borusan İlkokulu’nda Bakanlık finansmanı ile gerçekleştirilen proje için açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran;
“ Bakanlığımız ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz destekleriyle sürdürülebilir bir çevre için enerji kaynaklarının doğaya zarar vermemesi adına başlatılan “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi”nin , enerji verimliliğinde teknolojik altyapısı anlamında atılan ilk adımını Borusan İlkokulu’nda uygulama fırsatımız odu.
Okul çatısına 25 kW gücünde GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurulumuyla okulun elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerji üreterek karşılanırken, okul bahçesine bu sistemden beslenecek araç şarj ünitesi eklendi. Okulumuz sistemden elde ettiği temiz enerjinin ihtiyaç fazlasını uzun vadede gelire dönüştürebilme imkanına sahip.
Bu projenin en anlamlı adımlarından biri de, Borusan İlkokulumuza proje ile birlikte kazandırılan, Gemlik’in ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin yerli ve milli akıllı cihazı “ TOGG” için araç sarj ünitesi kurulumunun yapılması. TOGG’un altyapısına destek veren bu uygulamanın bir parçası olmak bizlere ayrı bir gurur veriyor. Projenin ilçemizde uygulanması için ilk günden bu yana destek veren Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut ÖZER başta olmak üzere, Bursa Valimiz Sn. Yakup CANBOLAT, Bursa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Serkan GÜR ve İl Enerji Verimliliği Birimi’ne teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi
Diğer taraftan proje dahilinde okulda yapılan düzenlemeler ile yağmur suyunun okulun bahçe sulaması ve olası organik tarım uygulamalarında kullanılmasına imkan veren bir sistem de kuruldu.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir