Doğrama Testeresinin Kesme Kapasitesi
Doğrama Testeresinin Kesme Kapasitesi

Doğrama Testeresinin Kesme Kapasitesi

Doğrama Testeresinin Kesme Kapasitesi

Bir doğrama testeresi, esas olarak, yay yüklü bir döner kol üzerine monte edilmiş ve bir metal taban tarafından desteklenen hafif bir daire testeredir. Bir kesme testeresi, çok kesin, kare kesimler elde etmek için en iyi testere olarak kabul edilir.

Bir kesme testeresinin kapasitesi, kesebileceği malzemelerin maksimum kalınlığıdır. Kapasite daha büyükse, testere daha kalın malzemeleri kesebilir. Daire testere için normal kesme kapasitesi, çoğu malzemede bıçak çapının 1/3’ü olarak kabul edilir. Genel çaplar şunlardır: 6-1/2″, 7-1/4″, 8″, 10″ ve 12″. Buna göre 12″ çapındaki tipik ağaç kesme bıçağı 4″ kesme derinliğine sahiptir.

Yine de bir testerenin o kadar derin kesme kapasitesi yoktur. Maksimum kesme derinliği yarıçaptan daha azdır. Çapının 1/3’ünden daha derin kesmez. 10 inçlik bir testere, maksimum kapasitede ve genellikle daha azında yaklaşık 3 inç derinliğinde kesim yapar. Bıçağın çapının %45’ine kadar kesmenin mümkün olduğu zamanlar vardır, ancak bu genellikle güvenlik korumalarının çıkarılmasını gerektirir ve bu iyi bir uygulama değildir. Bu, büyük dairesel bıçaklar için tipiktir.

Büyük bir bıçak daha büyük kesme derinliğine sahiptir. Daha büyük bir bıçak sadece daha derin kesmekle kalmaz, aynı zamanda daha geniş bir çevreye veya jant etrafındaki ölçüme de sahiptir. Çevre çevresinde daha uzun bir kesme uzunluğu, genel olarak daha fazla uç için yer açar. Bu nedenle daha büyük bıçakların dayanıklılığı daha uzundur. Küçük bıçakların çemberi daha az çevreler, bu da ne kadar çabuk tükendiklerini açıklar. Büyük olan, iki küçük olana eşdeğer olabilir. Ancak, büyük boyutlar mutlaka daha hızlı beslemeye izin vermez; kabalık bunu belirler.

Daire testere makinası için tıklayın.

Üreticilerin testere tasarlarken göz önünde bulundurdukları hayati faktörlerden biri de kesme kapasitesidir. Herkes, mümkün olan en kalın malzemeyi kesebilmek için mümkün olan en büyük kapasiteyi ister. Daha yüksek kapasiteli bir testere bıçağıyla çalışmak, tek seferde kesim yapmanızı sağlar. Bu nedenle testere tasarımı, özellikle güvenlik görevlisi tasarımı, mümkün olan en derin kesimi yapma fikri ile yapılır. Testerenin kapasitesini sınırlayan diğer istisna ise kesilen malzemedir.

Daire testere, günümüzde en yaygın kullanılan elektrikli aletlerden biridir. Kesim uygulamaları için uygun olan kesim kapasitesi olan ana faktör dikkate alınmalıdır.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir