TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

“SİYASİ PARTİLERDE HEDEF KİTLE İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLER ve ŞİİRİM”

“SİYASİ PARTİLERDE HEDEF KİTLE İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLER ve ŞİİRİM”

Türk siyasetinin alışılmış söylemleri devam ederek biat taktiği bağlamında olması ve gelişen dünya gerçeklerine bir plan içinde bakış acıları yetersizliğinin devamıdır.
İktidar söylemi AKP 20 yaşında olan gençler bizim iktidarımızın gençleri ve o gençleri umudu biz olacağız diyor.
CHP helal-aşacağız özgür olacağız birlikte yöneteceğiz sözleri ve bize gelin’ diyor.
İyi Parti biz yeni partiyiz farklıyız ve gurup toplantılarında kürsüden gençleri konuşturuyor.
Sadet Partisi video çekimleri ve benzeri aktiviteler sunarak bize oyunuzu verin derler.
Diğer partilerin söylem benzerlikleri aynı çok farklılıkları yok.
*
HDP Denilen PKK uzantısı ülke partisi olamadı ve bu ülkenin birinci derece yurttaşı olan Kürt genç kardeşlerimizi halan Emperyalizmin güdümüne sokarak, bölücü siyaset yaparak alet etmeye çalışması ve Türk vatanın bölünmesi için uşaklık yapıyor.
*
Fakat tüm bu siyasi partilerden farklı ses çıkaran ülke gündemine oturan dış ve iç konularda çözüm ve tehlikeleri gören Zafer Partisi Genel Başkanı, Prof. Dr Sayın Ümit Özdağ çıkışları ülke kamuoyunda özellikle gençler bazında dikkat çekerek katılım ve taraf oluşturuyor.
*
Tüm bu cabalar önümüzdeki seçimlerin sonucunu gençler belirleyecek ve 7 buçuk milyona yakın genç ilk kez oy kullanacak.
Gelişen dünyada hızlı değişimleri görmemezlikten gelen ülkenin iktidarı ve muhalefeti çağın değişimindeki algılar, araçlar, davranışlar, bilgi teknolojilerine göz yumarak gecen yılların siyaset anlayışlarını devam ettirirler ve Liderliklerinin koltuklarını sağlama alma mantığıyla devam ederler. Bu mantık (Z ) kuşağı gençlerinden ne kadar haberdarlar ve isteklerinden, kaygılarından haberdarlar mı? Çözüm somut planları ne bilmek isterler.
*
Bu gençliği, bu siyaset anlayışı veya kendi kafalarında çizdikleri profile göre mi yönlendirmek istiyorlar veya kendi yararına, devlet ve millet yararına kazanılmış bireyler olmasında ülke geleceğine faydalı gençlik olmaları için hedef kitle olmaları için değer verirler. Düne ve bugüne bakınca, soruların cevabı maalesef olumsuz ve dünden bugüne ülkemiz siyaseti gençleri hep araç olarak kullanmış, kendilerine kalkan yapmış hatta bazen tehdit olarak bile görmüştür.
*
Bu genç nesil her konuyu sorguluyor. Bu gençlik parti ideoloji saplantısı, taraftarı olmak yerine ortak paydalar arayan ve parti, ideolojileri, sosyal yapıyı, kişiler üzerinden inançlar üzerinden kısacası her şeyi sorgulayabilen bir noktaya gelmesi konusunda ve özellikle ‘Y’ ve ‘Z’ kuşağı gençliği, siyaset, ekonomi, milli ve manevi değerler gibi bütün başlıklarda hayata, bugüne, yarına bakışı farklı değerlerden bakarak tartışarak, geleceğini yorumluyor.
*
Bu gençliğin başta istekleri ülkeyi dürüst yönetim insanca yaşayan bir toplum diyor. Milli ve üreten istikrarlı bir ekonomi ve adaletli paylaşım diyor. Güçlü devlet tok karın, dik, baş ve yarınlara güvenle bakmak diyor. Bu gençlik, mesleklerine uygun işlerde çalışmak, işsiz olma endişesi olmadan insanca yaşamak diyor, Başta ülkeyi yöneten iktidar ve siyasilerin kendilerini anlamadığını ve sorunlarına çözüm getirmek için yeterince çaba göstermediğini düşünüyor, yarınlara umutla bakamadığı endişeleri hissini görüyor.
*
Üniversite mezunu gençlerin ve 18-24 yaş gençlerin ortalama gelecekten kaygısı ve güvensizliğini görerek, yurt dışına gitmek çalışmak isteyenler oluyor. Bu gençler değer verilerek ciddiye alınmak ve söz sahibi olmak istiyor. Muhatap olunmasını istiyorlar ve boş laflar istemiyorlar.
*
Bu gençlik bu ülkenin en önemli değerleri ; Ey siyasi liderler gençliğe değer vermezseniz ülkenin geleceğini karartırsınız ve bu ülke geleceğini heba etmeyin ve gençler sizleri ayrım yapmadan vatan sevdalısı değer veren gerçek manada liyakatli bilge siyasi lider etrafında birleşin ve muhatap olun ve siyasete sizler yön verin ve sizlerin gelecekte zafer ışığını parlatın ve sağlık, esenlikler dileğimdir.
ALDIĞIN NEFES GELECEĞE UMUDUN OLSUN
Bak kendine savrulma rüzgâra yele,
Gönülde güzellik daima umudun olsun.
Bahçede kokusu başka güzel güllerde,
Gören gözlere benzer umudun olsun.
*
Emin olasın kendin yolunda yürürsen,
Sevgi, saygıyla beslen geleceğin dolsun,
Sende anlamlı tebessüm güzel gülüşün,
Yüreğinde sevgi manası umudun olsun.
*
Mevsimler içinde ayları günü zamanı,
Çeşmeden akan suyun berrak akanı,
Bak kendine kalsın sende güzelliği,
Sevgin duygu köprüsü umudun olsun.
*
Karanlıkta kalma solmasın gül yüzün,
İçinde sevda varlığına değmesin hüzün,
Geçenin yıldızları ayından alasın ışığın,
Bedende üşüyen hayaller umudun olsun,
*
Sıcak çölde kalırsan yağmurun olasın,
Çağlayan çaylar gibi bereketi saçsın,
Düşlerinde gül yüzlü hayali görünsün,
Aldığın nefes geleceğe umudun olsun.
Y.T: 06.07.2017

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir