BUDO GEMLİK 81  - NADİR GOLD İSTANBUL 79
BUDO GEMLİK 81  - NADİR GOLD İSTANBUL 79

BUDO GEMLİK 81  – NADİR GOLD İSTANBUL 79

BUDO GEMLİK 81  – NADİR GOLD İSTANBUL 79

Bursa temsilcisi son 3 karşılaşmada aldığı mağlubiyetleri unutturmak için parkeye çıktı. Son dakikaları nefes kesen maçta Nadir Gold İstanbul Basketi yenerek ligdeki 4. galibiyetini aldı.

Budo Gemlik Basketbol  parkeye Carter, Starr, Emre Tanışan, Bartu ve Berkan beşlisi ile çıktı. Karşılıklı sayılarla başlayan ve Budo Gemlik’in 5. dakikadan sonra eline aldığı üstünlük Emre Tanışan’ın orta sahadan attığı son saniye basketiyle taçlandı. İlk çeyrekte hakem triosunun enteresan kararlarına parkede ki iki takım oyuncuları da anlam veremese de sahada sportmence bir mücadele vardı. Gemlik ilk çeyrekte yediği sayıları, attığı sayılarla perçinledi ve ilk periyotta  5 oyuncudan sayı katkısı aldı, rakip ise 3 oyuncudan katkı alabildi 23-21. İkinci çeyrek dilimde ise maça hızlı başlayan konuk ekip oldu. İstanbul ekibi hem farkı kapadı hem de öne geçti. Bir ara farkı da 5 sayı açan konuk ekip Budo Gemlik’in sert hücum oyununa dayanamadı ve Emre’nin nefis üç sayısı ile son 3 dakikaya 39-38 geride girmek zorunda kaldı ve molayı aldı. Hakemlerin maçın kontrolünü kaybettiği dakikalarda Starr maçın yıldızı olacağını gösterdi ve takımını 47-45 öne geçiren sayıları attı. Maçın 2. Çeyrek diliminin son 21 saniyesine önde giren Budo Gemlik maçın ilk yarısını da aynı skorla noktaladı 47-45

Hakemler oyunun içerisinde!

Maçın ikinci yarısına tekrardan hakem kararları damga vurmaya başladı. Bursa temsilcisi Budo Gemlik Basketbol skor ürettikçe attıkça, hakem kararları konuk ekibin farkın açılmasına izin vermemesine neden oldu. Buna rağmen Bursa ekibi ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Budo Gemlik ikinci yarının ilk çeyrek diliminde gösterdiği performansı son saniyelerde zirveye çıkarınca fark 11 sayıya kadar açıldı 69-58 dönen topta ise konuk ekip bulduğu zor sayıyla farkı 9’a indirmeyi başardı.

Maçın son çeyrek dilimine 9 sayı önde giren Bursa temsilcisi bu farkı uzun süre korudu. Son çeyreğin başında savunmasını maç boyunca olmadığı kadar agresifleştiren Nadir Gold İstanbul Basket, farkı bitime 5 dakika kala 1 sayıya indirdi (72-71). Mola dönüşünde oyunu dengeleyen BUDO Gemlik, gerektiğinde faulleri alıp son hücumlarda karşısına çıkan ekstra sayı şanslarını iyi değerlendirerek karşılaşmayı kazanan taraf 81-79’luk skorla BUDO Gemlik oldu.

Öne çıkanlar…

BUDO Gemlik Basketbol: Brian Tolefree 26 sayı (4/5 üçlük), 6 ribaund, 5 asist, 5 top kaybı; Yunus Çankaya 9 sayı, 5 ribaund, 4 asist; Emre Tanışan 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist; Canberk Cevit 11 sayı, 4 ribaund, 7 asist

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir