Fabrikalarda Hangi Isıtma Sistemleri Kullanılır?
Fabrikalarda Hangi Isıtma Sistemleri Kullanılır?

Fabrikalarda Hangi Isıtma Sistemleri Kullanılır?

Fabrikalarda Hangi Isıtma Sistemleri Kullanılır?

Fabrika gibi geniş alanlarda ısıtma sistemlerinde profesyonel tercihler son derece önemli. Fabrika gibi büyük ölçekli tesislerde ısıtma konusunda en büyük problemlerin başında, büyük bir alanının ısıtılmasındaki sorunlar geliyor. Buna ek olarak büyük tesislerin en büyük gider kalemlerinin başında gelen enerji giderlerinde de ısı önemli bir başlık. Bu nedenle fabrikalarda kullanılan ısıtma sistemlerinde doğru ısıtma sistemi tercih edilmelidir. Her ısıtma sisteminin farklı avantajları söz konusu olabiliyor. Fabrikalarda hangi ısıtma sistemleri kullanılmalı sorusuna yanıt olarak, reterm.com kurucusu Alparslan İncedayı önemli açıklamalarda bulundu.

İndüksiyon ısıtıcı hem verimli hem etkili

Fabrikalardaki ısıtma sistemlerinde, yöneticilerin içinde bulunduğu en önemli açmazlar yüksek enerji giderlerini düşürecek ve verimli bir ısıtma sağlayacak çözümler bulmak. Son yıllarda indüksiyon ısıtıcı gibi çözümlerle birçok şirket, fabrikalarını, üretim alanlarını etkili bir şekilde ısıtabiliyor. Konuyla ilgili olarak Reterm kurucusu İncedayı şunları söyledi:

 

Isıyı kendi içinde tutarak çok etkili ve verimli bir dönüş sunan indüksiyon ısıtıcı modelleri son dönemde birçok fabrikada tercih ediliyor. En çok merak edilen konular içinde de indüksiyon ısıtıcının avantajları yer alıyor. Peki neden indüksiyon ısıtıcı? Her şeyden önce geleneksel rezistans ile ısıtma işleminin birçok dezavantajı var. Bunların başında ısı kaybının yüksek olması geliyor ki bu ciddi bir verimsizlik demek. Buna ek olarak büyük ısı kaybı, fabrika gibi ortamlarda çevresel sıcaklığın da fazla artması anlamına geliyor. Buna ek olarak en önemli konular içinde geleneksel ısıtıcıların kullanım ömrü geliyor. Ne yazık ki bu ürünlerin kullanım ömürleri kısa. Buna karşın indüksiyon ısıtıcılar ise daha uzun kullanım ömrüne sahip. Dolayısı ile fabrikalar için indüksiyon ısıtıcı, bu alanda en iyi yatırım olarak öne çıkıyor ve fiyat performansı bir üst seviyeye taşıyor. Otomotiv, havacılık ve mühendisliğin yer aldığı birçok alanda bu ürünler kullanılabilir.

Kondenserli su soğutma sistemleri

Fabrikalarda tercih edilen diğer bir donanım da tabii ki kondenserli su soğutma sistemleri. Farklı basınç ve kapasite seçeneklerine sahip olan bu ürünlerle ilgili olarak, dikkat edilecek bazı konular var. Bu da kondenserli su soğutma sistemlerinin kullanım ömrünü uzatıyor. Her şeyden önce bu ürünler profesyonel bir şekilde sunulan markalardan alındığında su eksiltme sorunu olmuyor. İzole gereksinimi de olmayan kondenserli su soğutma sistemlerinde indüksiyon cihazına soğuk su verilebilmektedir. Buna ek olarak güneş ışınlarının kondenserli su soğutma sistemlerine doğrudan vurmaması önemli. Zira bu yeterince soğutma sağlamayabilir. Son olarak mevsimsel şartlar da bu ürünler konusunda kritik, en basitinden kış aylarında verimli bir kondenserli su soğutma sistemleri için donma riskine karşı antifiriz kesinlikle kullanılmalıdır. Fabrikalar için en önemli konuların başında satın alınan donanımların uzun süreli kullanım vaat etmesi geliyor ve bu, yatırım geri dönüşü açısından önemli. Bu nedenle kondenserli su soğutma sistemleri ürünleri uzun süreli kullanım sunmasıyla da ön planda.

 

 

Seydi Şehir Haber

(Son Güncelleme: 30 Nisan 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir