MHP UYARDI, BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ 
MHP UYARDI, BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ 

MHP UYARDI, BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ 

MHP UYARDI, BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

GEMLİK 450 BİN METREKARE, LİMAN ARAZİSİNİ KAYBEDECEKTİ

Gemlik Belediye Meclisinin, Nisan Ay’ı ikinci oturumu, aynı zamanda da, 2021 yılı faaliyet raporu görüşmesinin önüne geçen konu, 2008 yılında %2,9 civarında özel bir kuruluştan DOP alınarak, vicdani olmayan bir kolaylık sağlanması sonrasında, 2017 yılında CHP ve MHP grupları tarafından, yol olmadığından dolayı yeniden imar uygulaması yapılması için yapılan mahkeme başvurusu sonrasında, Belediye Başkanının davayı açan olmadığından dolayı reddedilmişti.
VİYADÜK AÇARAK YOLA CEPHE OLUR, İMAR İTİRAZI YOK SAYILABİLİRDİ
Firmaya, 2017 yılından sonra beş yıl içerisinde herhangi bir yaptırım yapılmadı. Firmaya açılan davada, %2,9 DOP alındığında, yola cephesi olmayan parsel olmayacağı için, imar uygulamasının yenilenmesi gündeme gelmişti. Firmanın önerisi ise; ‘’616 ada 87 parsel (yeni 101 parsel) ve 489 ada 12 parselde bağlantı yolu ve viyadük amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ile CEPHE HATTI BELİRSİZ KALAN 101 PARSEL alanında imar değişikliğinin sağlanması’’ şeklindeydi.
KOMİSYONDAN, DİMİLİ’NİN DIŞINDA ONAYLA GEÇTİ
Komisyonda yapılan görüşmede, Mert Dimili’nin katılmamasıyla oy birliği ile geçen rapor, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından, Nisan Ay’ı ilk oturumunda, Gemlik Belediye Meclisi gündemine çekildi.
DURDU; USULSÖZ DOP OLAYINI, BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE BERABER TAŞIMIŞTIK
Konu ile alakalı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu, usulsüz DOP uygulamasına karşı, 2017 yılında CHP Meclis Üyeleri, MHP Meclis Üyeleri, bir Ak Partili Meclis Üyesi, dönemin CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, dönemin MHP İlçe Başkanı Osman Durdu tarafından mahkemelik olduğunu dile getirdi.
Durdu; ‘’Bin dönümlük bir araziden %2.9 DOP alınmış. Nasıl olur da, vatandaştan %40’a yakın DOP alırken, bir holdingden, nasıl %2.9 DOP alınır. 1000 dönümlük arazide yapılan 18 uygulaması, hukuka aykırıydı. Encümen kararının iptali ile alakalı dava açtık. İdare Mahkemesi, ehliyet yönünden kararı reddetti. Belediye Başkanının açması gerektiğini söyledi.
RAPOR KABUL EDİLİRSE, MAHKEME BAŞVURUMUZ ANLAMSIZ OLACAK
Davanın temeli, bu bin dönümlük arsa içerisinde 132 dönüm yola cephesi olmayan yolsuz parsel vardı. Buna dayanarak iptal davası açtık. Bugün, başkanın gündeme çektiği maddede, dün açtığımız davadaki iptal gerekçesine yol yapmak var. Talep dilekçesinde de ‘’cephe hattı belirsiz kalan’’ diyor. Ne demek ’Cephe hattı belirsiz’ demek’’ dedi.
MHP’NİN ÖNERGESİ İLE GÜNDEMDEN ÇEKİLDİ
Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Mehmet Öksüz; ‘’Bahsedilen parsel aynı parsel, sadece uygulama ile parsel numaraları değişmiş. O dönem DOP %35’di, bugün %45. Yola cephesi olmayan imar parseli oluşturulmuş. Bu doğrudan 18 uygulamasını iptal edebilir dedi.
Milliyetçi Hareket Partisinin önergesi ile bahse konu rapor, gündeme geri çekildi.
MAHKEMEYE VERMESİNİ BEKLİYORUZ
MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu, aynı zamanda encümen kararının iptali davasının Gemlik Belediye Başkanı tarafından açılmasını talep etti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir