Restore Edilen Atatürk Anıtı Gemlik'e çok yakıştı
Restore Edilen Atatürk Anıtı Gemlik'e çok yakıştı

Restore Edilen Atatürk Anıtı Gemlik’e çok yakıştı

Restore Edilen Atatürk Anıtı Gemlik’e çok yakıştı

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası tarafından aslına uygun olarak restore ettirilen ve yapılan kaideye yerleştirilen Atatürk Anıtı ilçeye çok yakıştı.
GTSO’nun kuruluşunun 125.yılı kapsamına yapılan etkinlikler arasında yer alan, odanın kurucusu Ali Galip bey tarafından 1932 yılında yaptırılan parkta yer alan ve ülkemizin ilçelerde yapılan ilk anıtları arasında yer alan Anıt 10 Nisan Polis haftası kutlamalarında ilgi gördü.
GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, “1897 yılında kurulan ve 125.yılını kutlayan GTSO’nun ilçemizde daha önce ülkemizin ilk çelik konstrüksiyon okul binasını yaptığını, bunun yanı sıra her dönem kamu kurumları başta olmak üzere üyelerine ve ihtiyaç sahiplerine desteklerinin olduğunu” ifade ederek, “oda yönetimi ve meclis üyelerimiz tarafından alınan karar ile Atatürk Anıtının yenilenmesi için adım attık. İlçemize ve ülkemizin kurucusuna yakışır bir proje kabul gördü ve imalatı gerçekleştirilerek odamızın kurucusu Ali Galip bey tarafından 1932 yılında yaptırılan parktaki yerine konuldu. Gerek heykel ve gerekse boyası aslına uygun olarak restore edildi. Bu konuda bazı fotoğraflar üzerinden çeşitli yorumlar yapılıyor. Anıt aslına uygun ve yeni boyandığı için farklı yorumlar ortaya çıkıyor. Ancak bronz olan heykel ilk yapıldığı günkü gibi orjinal haline dönmüş durumda. Bu haliyle yıllar sonra aslına uygun hale getirilen Anıt ilçemize çok yakıştı ” dedi.
(Son Güncelleme: 11 Nisan 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

1 yorum

  1. Aslına uygun anlayış bu mu oluyor ? bi kere bütün görseller değişmiş …
    Anıtın yenilenmesinde sorun yok güzel olmuşta bu tamamen yeni bir konsept olmuş.
    Aslına uygun falan değil bence .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir