TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

GEMLİK TOGG FABRİKASI ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN VE ŞİİRİM

GEMLİK TOGG FABRİKASI ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN VE ŞİİRİM

Bursa’mızın, Gemlik İlçemizde TOGG Otomobil üretim Fabrikanın 3 yılda hızlı yükselişi, 18 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Gemlik Tesislerindeki inşaat çalışmalarında hızla sona yaklaşılıyor. Yerli otomobil ilk aşamada %51 oranında yerli üretim parçala kullanılarak üretiliyor. Seri üretimin ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde

kullanıcılarla buluşacak. TOGG açılımı “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu” şeklinde. Yerli otomobilin devlet destekli, Anadolu Grubu, Turkcell, Zorlu, BMC ve TOBB ortaklığı ile üretiliyor. Ayrıca otomobil için 40+ 45.000 Bin arası Euro maliyet fiyatı deniliyor. 2030 yılına kadar 5 farklı model otomobil hedefi bulunan TOGG, fabrikası ile bu üretimi yapabilecek bir kapasiteye sahip deniliyor.

*

Gemlik Tesisinde üretim birimlerine ilişkin çalışmalar Mayıs 2022’de tamamlanacak ifadeleri, Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak deniliyor. 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana yayılan tesisin, deprem riskine dayanıklı ileri teknoloji yapımıyla araziye çakılmış binlerce kazığın üzerine oturtulmuş tesistir. Yanındaki yüz dönümden büyük boş bir araziyi batarya üretimi fabrikası buraya kurulacak, ilgililer tarafından söyleniyor. Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikası olacak tesiste toplam 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak yetkilileri tarafından ifade ediliyor.

*

TOGG’un batarya üretimi için Amerikan menşeli Çin şirketi Farasis ile birlikte SiRO adında yeni bir şirket kurulduğu, bu şirket üzerinden üretim faaliyeti olacak, tüm testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreği sonunda ilk araç olan SUV pazara çıkacak. Ardından Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek.5 modelden oluşarak tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

*

Bu otomobil fabrikasının yatırımı, Gemlik’te olması bir nimettir. Fakat Togg otomobil fabrika açılmasıyla bazı kentsel yaşam sorunları da beraberinde getiriyor. Gemlik artacak nüfusla yerel yetkililer kenti bir plan içinde hazırlığı var mı, varsa nasıl çözümler getirilecek belirsiz, Neden? Yaklaşık bu fabrikanın açılmasına bir yıl var. Bu sorunların çözümü,  bu zaman içinde olur mu orası belirsizdir.

*

Şimdiden Gemlik Belediye meclis toplantılarında, başta iktidar partisi meclis üyeleri ve ortakları mevcut belediye başkanına karşı tavırlarıyla ve muhalefet partilerin meclis üyelerine ve ülke genelinde iktidar tarafından uygulanan politik öt eleştirme, kutuplaştırma taktikleri, Gemlik Belediyesi Meclis Toplantılarında gelişmektedir.

*

Gemlik halkı bu konulardan haberdar ve rahatsız, bu konuda gelişecek fırsatlar bazı fırsatçılar faydalanarak, kiralama ve satın alma, benzeri konular üzerinden hesaplar yapılma ihtimalleri düşünülerek, geminin kaptanı biziz, biz ne dersek öyle olacak denilmek isteniyorsa çok yazık, Gemlik ismi geçmişten, Türkiye genelinde bilinen gayri durumu üzerinden atarken, birde gayri ticari konular olması ve beraberinde getirmesi hiçte hoş olmaz. Bu güzel İlçemizde sorunlar yumağıyla dolu ve bu göçle altyapısı yol, trafik, çevre ve benzeri sorunları olan bir kent dehada çekilmez olur ve çoğunluk halkın huzuruna huzursuzluk getirilmesi ve ilgili tüm sorumlular çözüm odaklı olmalarıdır.

*

Gemlik’te çözüm İlgili kamu kurum yetkilileri ve başta Belediye Başkanı AKP + MHP İlçe Yöneticileri, Meclis üyeleri ve diğer parti ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, biz Gemlik’te yaşayan sorumlu kamu yararına ve Gemlik halkının huzuru için sorumluluklarını unutmadan bir gayret içinde ortak paylaşımcı düşünceleri birlik içinde çözüm odaklı suçu, bucu demeden, güzel İlçemize hizmet vermeleri olmalıdır.

*

Bu birlik gür sesinizi seçilmiş, Bursa millet vekillerine göstermeniz ve  bu gibi konular partiler üstü siyaset anlayışıyla diyalog içinde olarak çözüm odaklı çareler bulmak mecburiyetini göstermeniz ve Gemlik Belediye Başkanını falan partiden diye öt eleştirmek devre dışı bırakmak yanlış ve Sayın Belediye Başkanımız, Gemlik’te bu büyüklükte yapılan yatırımı tanımıyorum ifadesini umarım bir anlık olmasından dolayı kullanmıştır.

*

Bu siyasi ferdi çekişmeleri bir kenara bırakarak sorumluluktan kaçmayın, açılmakta olan, Togg fabrikasında öncelikle Gemlik insanın %70 oranında çalışmasını sağlamakla görevini üstlenin, hep birlikte mücadele verilmesi ve Gemlik’te yaşayan birçok işsiz insanları ayrım yapmadan, iş sorunlarını çözebilirsiniz, birlikte yapacağınız hizmet bu olmalıdır. Kul bilmezse, Yaratan bilir, Gemlik’te TOGG Otomobil fabrikası, şimdiden hayırlı, uğurlu olur. “İNŞALLAH”

YOLDURMA BENİ

Hakka sığındım düştüm yollara

Sizlerin engeli yıldırmaz beni.

Dost sandıklarım açtığı yara

Sinsi tuzaklar döndürmez beni.

*

Yüzüne anlatır güzel sözlerle

Dışı başkadır nefret içinde

Sevdamı hak nasip eylerse

Şer fitnesine döndürmez beni.

*

Çileli yolda dikenli dağdan

Eser rüzgârı kışın soğuktan

Yılmadım direndim ta baştan

Tufanlar olsa da yıldırmaz beni.

*

Kaderim yazan yazdı anlıma

Aklı veren verdi hafızamda

Zaman çemberi dönüp dursa da

Sizin fitneniz durmaz beni.

*

Giydiğim gömlek hakkın gömleği

Benlik atına binmedim bilin ki

Sabırla, sevdamı veren bol ki

Çirkeflikleriniz dahi döndürmez beni.

*

Sevgi aşkı bedenim ocağında

Yaşadıkça olgunlaştı gam otağımda

Yalan dünyanın zulüm çağında

Olanlar ağlatsa döndürmez beni.

*

Sözünde duran hak erenleri

Kabirde alınır dost mükafatı

Yalan dünyanın boş sefaları

Ballı deseler kandıramaz beni.

*

Sağlam temelleri verene bakın

Allah’ın rızasına emeller yapan

Niyet, istikamet eylerse uygun

Kimsenin yemleri yedirmez beni.

*

Belalar boylu yağarken etrafa

Hakkın adaleti kalmazsa safta

Kötüleri üsttün tanıyan kafa

Tarihin yazgısı döndürmez beni.

*

Fitneye cevabı sabır sükuttur

Öfkeye kapılınca dolup taşmaktır

Tuzağa düşmeden vakit ilaçtır

Tedbir daimdir daldırmaz beni.

*

Der Mehmet ateşler sönmez

İman kaviliği ruhunda inmez

Rahman huzurunda hüsrana dönmez

Allah’ım azabına yoldurma beni.

Y.T: 11.04.2022

Şair- Yazar – Karlı Dadaşı

Mehmet KANTAR.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir