SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

110.000 RAKAMI!

110.000 RAKAMI!

 

Bazen kendime soruyorum; ” Ben mi hayal görüyorum yoksa yaşadığım ülkede olan biteni doğru değerlendirecek zekaya sahip değil miyim? Ya da yaşadığım ülkenin benim ülkem olduğunun mu farkında değilim! Veyahut ne bileyim; belki ülke ve benim görüşlerim doğrudur da algıladığım zaman ve dönem yanlıştır!

 

Nicedir bu şekilde sorguluyorum kendimi…

 

Yazı başlığıma bakıp girizgahımı da okuduğunuzda vaka sayılarından bahsettiğimi anlamışsınızdır. 110.000′ in üzerinde bu virüsü taşıyanlar var aramızda. “Aramızda” diyorum çünkü artık önceki tedbir, uygulama ve kısıtlamaların neredeyse hiçbiri olmadığı için kovid virüslü vatandaşlar ellerini kollarını sallayarak diğerlerinin de hayatlarını riske atıyor.

 

Ne filyasyon ekiplerinin eski duyarlılığı ne kamuya açık alanlarda maske – mesafe zorunluluğu ne AWM gibi kapalı ama topluma açık alanlarda kontrol ne de hijyen kuralları… Hepsi pufff diye uçtu havaya! Sanki pandemi bitmiş gibi, sanki herşey pir-u pak olup yoluna girmiş gibi, sanki bu meseleyi henüz dünya ülkeleri halledememişken biz halletmişiz gibi!

 

Herkes aynı rahatlığın içinde.

 

İnanılır gibi değil!

 

Aşı olunca herşeyin bittiğinin söylenmesi, bu anlayışın yaygınlaştırılması ve tabii ki halkın da aşı olduktan sonra bu defterin kapandığı hissine ve bilincine kapılmaları yapılan en büyük hata olmaya devam ediyor.

 

Adı ister Turkovac olsun, ister Biontech, ister Sinovac… Ne olursa olsun…Aşının bu işin önüne geçmediği ya da geçmek için yeterli olmadığı gün gibi ortada iken, “Artık aşılandık, özgür ve rahatsınız” imajı verilerek toplumu yanlış yönlendirmek de ayrı bir vebal olmalı!

 

“Evvelallah bu işi de alnımızın akıyla hallettik!” demek değil mesele! Gerçekten halletmek, halledebilmek!

 

Zira vakanın tırmanışı ve rakamlar söylendiği gibi pandemi meselesinin hallolmadığının ve bu uğurda kat etmemiz gereken yol olduğunun göstergesidir.

 

Bütün bunlara göre yazının başında sorduğum sorularının aynılarını yine kendime sorarak bu haftamı ve yazımı sonlandırıyorum; ben mi yanlış algılıyorum olan biteni yoksa durduğum yerde ya da zamanda mı bir hata var?

 

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir