Gemlik Gençlik Merkezinden Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle ilk Etkinlik
Gemlik Gençlik Merkezinden Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle ilk Etkinlik

Gemlik Gençlik Merkezinden Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle ilk Etkinlik

Gemlik Gençlik Merkezinden Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle ilk Etkinlik

Hukuk Fakültesinde okumak için Gemlik’e gelen gençler Gemlik’e gelişlerinin daha ilk günlerinde Gemlik Gençlik Merkezinin düzenlemiş olduğu etkinlikte buluştular.
Kurtul Şehit Cem Üner ilk ve ortaokulunda öğrencilere kelem seti hediye eden Hukuk Fakültesi öğrencileri Panaroma1326 Müzesi ve Cumalı kızık köyünü gezdiler. Keles Olimpik Buz Pateni salonunu ve BKM Kitap İstanbul Yolu şubesi de gezinin durakları arasında yer aldı.
KYK, İlim Yayma Yurdu ,Cihatlı ve özel ev de kalan öğrencilerden oluşan gezi grubu Gemlik Gençlik Merkezinin sağladığı araçla öncelikle Kurtul Şehit Cem Üner ilk ve ortaokuluna giderek buradaki tüm öğrencilere kalem seti hediye ettiler.
Daha sonra 60 derece dairesel döngü içerisinde Bursa’nin fetih gününü anlatan Dünya’nın tam panoramik en büyük müzesi olan Panaroma 1326 müzesini gezen öğrenciler Bursa’nın bir beylikten dünya devletine uzanan yolculuğuna şahit oldular. 16 tablonun olduğu kronolojik sergi salonunda ise 13.yüzyıl ile başlayan Kayı Türklerinin Bursa’ya doğru ilerlemesi, Bursa’nın fethi ve Bursa’da defnedilmiş ilk 6 Osmanlı padişahının tarihte bıraktıkları önemli izler ve manevi şahsiyetlerin resimlerini inceleyen gençlerin sonraki durağı 700 yıllık Osmanlı köyü olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalı kızık oldu. Osmanlı dönemi konut dokusunu günümüze kadar yansıtan Cumalı kızık köyündeArnavut kaldırımlı sokakları ve her biri birbirinden güzel ev ve sokakları gezen gençler köyün Osmanlı dönemini yansıtan tarihi dokusuna hayran kaldılar.
Osmanlı devrinden kalma köy camisi, Zekiye Hatun Çeşmesi ,cin aralığı, tek kubbeli hamamı ve köyün içindeki hediyelik eşya satış yerlerini de ziyaret eden Hukuk fak. Öğrencileri köyün girişinde asırlık çınar ağacının altında hatıra fotoğraf çekildiler.
Öğrenciler daha sonra Kestel Olimpik Buz pateni salonunda kısa bir buz pateni denemesi yaptılar. Diyarbakır’dan Gemlik’e gelen Hukuk Fakültesi 1.sınıf öğrencisi Berfin yılmaz buz pistinde en çok ayakta kalabilen genç oldu. Buz pateni salonunda ardından gençler gezinin son durağı İstanbul yolundaki BKM Kitap İstanbul yolu şubesini gezerek Gemlik’e geri döndüler.
Gemlik Gençlik Merkezi Şuayb Serdaroğlu ve Gençlik lideri Mihriban Çetin rehberliğinde yapılan geziden memnun kaldıklarını ifade eden gençler böylesi Gemlik Gençlik Merkezinin düzenleyeceği etkinliklere sık sık katılmak istediklerini sözlerine eklediler.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir