Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti
Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

Gemlik Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gemlik Zeytini “Coğrafi İşareti Bilgilendirme” Semineri konulu panel video konferans üzerinden yapıldı. Bilgilendirme Seminerine;Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Uzman Altuğ Gül, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doç. Dr.Sertaç Dokuzlu ve Türkiye’deki bir çok ulusal marketlerin satın alma müdürleri katılım sağladı.

Seminerin açılışında katılımcılara Gemlik Zeytini Tanıtım filmi izletildi. Sonrasıda açılış konuşmasını yapan Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır Dünyanın içinde bulunduğu bu pandemi sürecinde kaliteli ve güvenilir gıdanın öneminin daha fazla arttığını söyledi. Coğrafi işaret olarak tescil edilmiş olan Gemlik Zeytini ile ilgili çalışmalardan bahseden Çakır marketlerin satın alımlarda ürünler üzerindeki logolara ve firmanın Coğrafi işaret kullanım sözleşmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Sonrasında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Doç.Dr. Sertaç Dokuzlu ’Coğrafi İşaret: Bir Markadan Daha Fazlası” bilgilendirme sunumununda Türkiye’deki mevcut coğrafi işaret sisteminin işleyişinden, 6769 sayılı sınai mülkiyet kanunu, amblem kullanımı, coğrafi işaretli ürünlerin faydaları ve fonksiyonları, dünyada örnek ortak çalışmalardan bahsetti. Ardından Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti kullanım miktarları, denetimde dikkat edilen hususlar ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Toplantı soru cevap kısmı sonrasında sona erdi.

(Son Güncelleme: 25 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir