HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

NİHAYET!

NİHAYET!

 

Bildiğiniz gibi, bundan birkaç yıl önce RTÜK evlilik programlarını kaldıran kararı almış ve sonucunda yüz karası olan o programlar ekranlardan kalkmıştı.

 

Şimdi ise yine aynı kurum, yani RTÜK gündüz kuşağı programları olan ve cinsel istismar, cinayet, aile içi şiddet gibi konuların ele alındığı programların yayından kaldırılması için gerekli çalışmalara başlamış.

 

Her zaman söylediğim gibi; ben iyi bir televizyon izleyicisi değilim. Türk televizyon kanallarındaki yayınların içeriğini doğru bulmayan ve hatta kaliteli yayınlar yapılmadığını düşünen birisi olarak televizyon ekranları ile olan münasebetini bundan yıllar önce bitirmiş biriyim.

 

Ne zaman ki ekranlarımızla ilgili bazı haberler ayyuka çıkıp, sizlerden bu yönde “Bunu da yazın!” talebi ile karşı karşıya kalıyorum; işte o zaman bahsi geçen program ya da programlarla ilgili fikir sahibi olmak adına bu programların geçmiş bölümlerini YouTube kanallarından izleyerek, kendi gözlemlerim neticesinde sesinize ses olmaya gayret ediyorum.

 

Velhasıl; daha önce “Bu program yayından kaldırılmalı” dediğim Esra Erol’ un sunduğu program ve onunla eşdeğer programlar adına RTÜK’ nun aldığı bu karara sevinenlerden biriyim ki, toplumdaki bireylerin zihinlerini kirletmeye kimsenin hakkı yoktur ve olamaz da!

 

Gelelim diğer gündüz kuşağı programlarına…Yani RTÜK’ nun merceğine takılan ve genelde cinayetlerin gizemini çözmek için yayın yapan programlara.

 

Aslında ilk bakışta yararlı gibi görünen bu programların da göründükleri gibi toplumu aydınlatmak adına faydaları olduğunu düşünmüyorum. Keza izlediğim bazı bölümlerde, programlarda işlenen bahsi geçen konuların halen yargıda olduklarını gözlemleyerek, hukuki süreçte olan davaların bu şekilde irdelenmesi ve incelenmesi bana çok doğru gelmiyor. Ki konuşmacıları ve programa katılan uzmanları bir yana bırakın, moderatörlerin dahil arada sırada seslerinin kesilerek ekrana verilmemesi bunun en büyük yansımasıdır. Konuşamazlar, çünkü olay yargıdadır. Bu kadar basit!

 

Ha şu var; şayet tıpkı yabancı kanalların yaptığı gibi; kapanmış, karara bağlanmış dosyalar üzerinden program yaparlarsa amenna!

 

Diyeceksiniz ki; “İyi de, o yok bu yok, o kaldırılsın, bu yayın durdurulsun derken, biz ne izleyeceğiz?”

 

İzlemeyin efendim…Faydasız programları, bir değeri olmayan yapıtları, saçma sapan dizileri vs. izlemeyin.

 

Size artı değer katmayan hiçbir programı izlemeyin. İzlemeyin ki Türk ulusunun yüksek zeka seviyesine, gelenek-göreneğine, kültürüne uygun programlar yapmayı öğrensin yapımcılar!

 

Ve televizyon kanalları da yapılan içerikli, kaliteli programları yayınlamayı öğrensinler bir zahmet!

 

Hayrına RTÜK bütün programları (haber programları da dahil!) topyekûn kaldırsa da Türk halkı da haberleri şeffaf bir şekilde izleyebilse, aldatmacalarla dolu, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan, ipsiz sapsız dizilerden kurtulsa! Hatta bazıları adeta şiddete teşvik eden bazı sözüm ona dizilerden arınsa!

 

Ve bütün bunların yerine, keşke…Ah keşke toplumu bilinçlendiren programlar gelse; eğitici, bilgi tadında yarışmalar yapılsa, eğlence programları ruhlarımıza bir parça keyif katsa, müzik programları olsa, dram yerine mizah içerikli programlar yeniden baş köşeye otursa…Toplumu  teşvik eden spor programları olsa…Hatta doğa ve doğadaki diğer canlıları kabullenmemiz açısından belgeseller olsa!… Ve dahası, haberler haber tadında sunulsa!

 

Falan filan….

 

Belki bir gün!

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir