TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

ÜLKÜCÜ OLABİLME SEVDASI VE ŞİİR’İM

ÜLKÜCÜ OLABİLME SEVDASI VE ŞİİR’İM

Ülkücülük Hareket ideolojik bir yapı hareketidir. Ülkücüler bu yapının içinde fert topluluklarıdır. Ülkücüler Türk insanların gönlünde yer edinmiş, vatan, millet, bayrak, tarih, milli kültür- milliyetçilik, turan, bozkurt, gibi kelimelerle sevilen, saygı gören hale gelmiştir. Ülkücülük, idealistlik kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır. Ülkücülerin lideri, ülkücülüğün mucidi Merhum Alparslan Türkeş’tir, Ülkücülük, insanın kafası içinde elde ettiği, en mükemmel, en güzel, kendisini mutlu edecek hedeflerle tasarladığı ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde arzu gösterdiği ve çalışılması anlamını taşımasıdır.

*

Bu ülke İnsanları arasında ve diğer milletlerde idealistler olmasaydı, yetişmeseydi insanlık bugün dünyayı aydınlatan birçok gelişmeleri birçok alanda yükselişlerini sağlayamazdı. Her doğru ve her düşünce önce insanların kafasında bir hayal arzusu olarak doğmaktadır. Önce İnsanlar hayal ederler. Hayal kurarlar. Daha sonra bu hayalleri kendileri için iyi olanı, kendilerinin özledikleri, elde etmekle mutluluk duyacakları birtakım istekleri, birtakım özleyişleri oluştururlar. İnsanlar hayalleriyle büyük ölçüde insan olmak için yaşarlar.

*

Dünyada her toplumda idealistlerin olduğu bilinmektedir. Türk milletinin ahlakta, maneviyatta, insanlık duygularında en yüksek seviyede bulunması, yaşaması ve ilimde, teknikte dünyanın en ileri gitmiş varlığı haline gelmesi ve ekonomik açıdan kalkınmış, tarımını modern tekniğe göre geliştirmiş ve modern sanayi kurulmuş, refahlı bir toplum haline gelmesi, geleceğinde endişe etmemesi ve karnı tok, başı dik, olmasında ülkünün esaslarındandır. Bu arzuların dışında Türk milleti hiç kimseden merhamet dilenmeyecek bir duruma gelmelidir. Kendi gücüyle ayakta durabilmelidir. Türklerin kölelikten, yabancıların buyruğu altında yaşamaktan kurtulmaları ve kendi mukadderatına kendilerinin hakim olması ve tam bağımsız yaşaması Ülkücülerin düşüncelerinden en önemli değerlerden bir tanesidir.

*

Türk milliyetçiliği, ülkücülüğünün sınırları içinde ve dışında başka düşünceler, başka hedefler de vardır. Bu hedefler içinde, Türk milleti hiç kimseden merhamet dilenmeyecek bir duruma gelmesi, kendi gücüyle ayakta duran, kendi gücüyle varlığını koruyabilen ve sözünü dünyanın her yerinde saydırabilen bir varlık haline gelmesi düşüncesidir. Bunun yanı sıra Türk milletinin haklarını her zaman dünyaya tanıtabilmesi, dünyaya duyurabilmesi düşüncesi ve bunun yanı sıra bütün Türklerin kölelikten, yabancıların buyruğu altında yaşamaktan kurtulmaları ve kendi mukadderatına kendilerinin hakim olması kutsal prensibine ve inançlarına göre yaşamaları ve hepsinin bağımsız hâle gelmeleri, bağımsız olmaları Türk ülkücülerinin diğer verdiği düşüncesidir.

*

Ülkücü düşüncede bir insan, insan olmak isterse, insanlığa hizmet etmek isterse, evvelâ kendi milletine hizmet etmelidir. Her ülkücü kendi milletini yükseltmeye, kendi milletini mutlu kılmaya çalışmalıdır. Bunu yapan her ülkücünün aynı zamanda insanlığa da hizmet etmiş olacağı düşüncesi her ülkücüde hakim olmasıdır. Ülkücülük bir sanat değildir. Ülkücü olmak için çalışılmaz, ülkücü olunur. Ülkücülük bir ruh meselesidir. Hissetmek meselesidir. 1970 yıllarından, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölümüne kadar milyonlarca genç ülkü ocaklarından geçmiştir. Yine o kuşaklardan günümüzde siyaset yapan insanların çoğu ülkü ocaklarından ilk ideal terbiyesini alarak. Ülkü Ocakları bir okul gibi görevi yapmıştır. Günümüz Türkiye’sinde ülkücü hareketin idealleri sekteye, ayrıştırmaya, öt eleştirmeye uğrasa bile zamanla, biz olma düşüncesi gelişerek birlik olunacaktır. “Mecburidir”.  Birlik olalım, Diri kalalım, Milli devlet olalım ve kimseye baş eğmeyelim hoşgörüyle sevgi, saygı içinde olalım, Allah’a kul olalım, kula kul olmayalım.

 

BU GÜZEL ÜLKÜME SEVDAMDIR BENİM

Gönüllerde bir sevdadır yaşanan,

Nazlı bir gelin ülkümdür benim.

Dünyada durmadıkça sönmez ateşin,

Bu ülküm birliğine sevdamdır benim.

*

Kök sardı gövdesinde dalları,

Yeşil dalında olgun meyvesi,

İçinde çürükler olsa da bazı,

Bu güzel ülküme sevdamdır benim.

*

Erenleri vardır sözlerinde gül,

Hak divanında gönülleri bul,

Cümlesi kirden arınmış makbul

Bu güzel ülküme sevdamdır benim.

*

Yiğitlik, mertlik özünde vardır,

Fikrinde riyası aslında yoktur,

Tek derdi vatanı bayraktır,

Bu sevda yolu ülkümdür benim.

*

Hile düşüncesi kabul görmemiş,

Bilime, fenle, doğruya inanmış,

Biz birlikte olalım demiş,

Bu güzel ülküme sevdamdır benim.

*

Orada beride hesap yapmayan,

Dokuz tuğ sevdasından sapmayan,

Davasında kara leke sürmeyen,

Bu güzel ülküm sevdamdır benim.

*

Garibe yoldaş zalime düşman,

Çıkar uğruna satılmaz baştan,

Hak adaletine uyan kollayan,

Bu ülküm uğrun sevdamdır benim.

*

Alemde nizam hakkın sözüdür,

Söylenen manada iki sevdadır,

İmanda ummanı eyleyen-dedir,

Bu gönül varlığımda sevdamdır benim.

*

Ülküm makam, mevki, değildir,

Bizim işaretimiz haçta değildir,

Davanın içi boşta değildir,

Bu güzel ülküme sevdamdır benim.

*

Ne şehitler uğurlandı yolunda,

Ocaklar söndü sevdan uğruna,

Kanımız aksa ’da zafer İslam’da,

Bu güzel ülküme sevdamdır benim.

*

Mehmet der inandım ahlakıma,

Yazdım şiiri gaflete dalanlara,

Yıllarca geçse asla unutmayana,

Bu güzel ülküme sevdamdır benim,

Y.T: 13.08.2021

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir