TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

ÜLKEMİN CİĞERLERİ YANDI ve ŞİİR’İM

ÜLKEMİN CİĞERLERİ YANDI ve ŞİİR’İM

Bu yangın ciğerlerimizi yaktı, canlarımız gitti, morallerimiz bozuk, öfkelerimiz zirvede, PKK, YPG denilen terör uşakların ipleri kendi ellerinde değil; Bunları ellerinde kullanan dünyayı kasıp kavuran para baronları, yani uyuşturucu, silah ve benzeri baronlar bazı ülkelerin gizli servisleriyle eş zamanlı bağlantılı olan ve Türkün yurduna düşman olan perde arkası nal et odakları  sözde kendilerine, PKK Ateşin Çocukları denilen ve şeytanın uşakları adlarına Kürt diyerek Kürt kardeşlerimizin adını o leş ağzınıza alıp ormanları yaktık diyen nemalanmaya ve kargaşayı tırmandırmaya çalışan, vatansız, Allahsız, kitapsız, imansızlar. Yunana, Ermeni’ye, ABD ye ve benzer ülkelerin uşakları, satılmışlar. Sizi bu ülkenin emniyet güçlerimiz, ordumuz, istihbaratımız en ağır cevabı verecektir. Bu vatanın has evlatları olarak, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Alevisi,Sünnisi ve  tüm Türk halkıyla birlikte sizden hesap soracaktır. O yanan hayvanların, böceklerin, ağaçların, o cennet ülkemin üzerine, Allah’a  yemin olsun… “Allah’ın laneti üzerinize olacaktır…”

*

Ülkemi yöneten siyasi iktidar bu yangında canlar yandı ve ülkem insanı üzerinde ikinci bir yangın operasyonları oynanıyor. Size düşen görevler halkımıza doğru iletişimi vererek sakın ortamı oluşturmaktır. Bakın haberlere Bir taraf Türk hava kurumunun hangarlarında yangın söndürme uçakları var diye tutturuyor. Öbür taraftan uçaklar kiralanıyor yetersizlikler, tedbirsizlikler diye tutturuyor.  Bir taraf yangın konusunda muhalefete ve kamuoyuna yeterli bilgi verilmiyor akıllar karışarak, akıllarla oynanırken muhalefette kendine göre pay çıkararak konuşuyor. Öbür taraf yangının iktidara dokunmaması için çırpınıyor. Sosyal medya da yangın kadar tehlikeli bir ortam oluşuyor. Tarafsız yorum yok. Soğukkanlı analiz yok. Bilgiye dayalı yaklaşım yok. Uzman görüşü yok. Olumlu ile olumsuzu aynı anda ortaya koyma yok. Meseleyi anlama çabası yok yok yoktur. PKK’nın “Ateşin Çocukları” diye orman yakmaya dayalı faaliyet içine girdiği ve ülke insanımızı içten birbirine düşürme faaliyetleri devam ederken hala başta iktidar ve tüm siyasiler polemiklerle dolu açıklamalar yapar dururlar. Kimi Tekbir getirin, yangın söner şeklinde dinin değerlerini malzemesi haline getirilmesine fırsat verenler olmasında farklı konulardır.

*

Neler yapabiliriz yaralarımızı nasıl sararız mantığına odaklanmamız için yetkililer, siyasiler, komisyonlar kurarak çalışmalar gerekir. Sanatçılarımız, konserler elde edecekleri gelirleri yanan bölgelere verebilirler. Sivil toplum örgütlerimiz, şimdiden büyük kampanyalar yürütebilirler. Ey iktidara yakın kalburüstü işverenler keselerin ağzını acın gerekeni yapın, vatandaştan imkanı olan maddi yardım olmayan bedensel gönüllü o bölgelerde çalışarak yardımlaşma şimdi başlana bilir, fidan dikme ve benzer girişimler olabilir. Fazla laf edenlerin sesi değil, bir şeyler yapmak için çabalayalım çok daha iyi olur.

*

Devlet bu tür konularda toplumda var olan kutuplaşmanın artmasından endişe edecek şekilde bunun önünü almaya acilen önlem alması ve muhalif siyasi partilerle koordineli çalışmalar yapması toplum  doğru bilgiye ihtiyacı var. Ciddi anlamda bir gerginlik var ve bu gerginliği kullanmaya çalışan bir terör örgütü ile karşı karşıya kaldığımızı unutmamak gerekiyor. Toplumsal anlamda bir bilgi ve bilince ihtiyaç var. Sonuçta bunu gerçekleştirenin bir terör örgütü olduğu üzerine şüpheler yoğunlaşıyor. Bunların maksadı ise toplumda bir şüphe, belirsizlik, korku yaratmak ve bir şekilde ben varım demek. Toplumda var olan gerginliği, terör örgütlerinin bu şekilde kullanmasına izin vermeyerek, Siyasi anlamdaki hizipleşmeleri, özellikle de sosyal medyada orman yangınları üzerinde kullanılıyor. Terör örgütleri geçmiş dönemlerde de bunu yapmaya çalıştılar. Bu bir insanlık suçudur. Ülkemize yapılan, doğaya, geleceğe kısacası insanlığa zarar veriyor. Bu açıdan bakıldığında terör örgütleri ve onları besleyenlerin çok büyük bir suçu olduğunu ifade etmek gerekiyor.

*

Orman yangınlarının ne yazık ki oluşumunda en büyük etken insanların tedbirli olmaması ve devlet daha sıkı tedbirler almasıdır. Özellikle orman alanlarında dikkat edilmeden atılan ve kırılan şişelerin parçaları yüksek sıcaklıklarda bir mercek görevi görebilmekte ve kuruyan yüzeyi kolaylıkla tutuşturur. Bu nedenle orman alanlarından geçen kara yollarının kenarları ve piknik alanları çok sıkı bir şekilde bu materyallerden temizlenmeli. Yangın riskinin büyük olduğu dönemlerde orman içi piknik alanlarına girişler yasaklanmalı. Kozalaklı ve iğne yapraklı ağaçlarında yangın yayılımını ve yangın oluşma riskini arttırdığı göz önüne alınarak yeniden ağaçlandırma yapıldığı zaman buna dikkate edilmeli. Orman yangını olan illerimize Türk Milleti bir bütün olarak birlik içinde bununda üstesinden gelerek şehitlerimize Allah’tan rahmet mekanları cennet olsun, yaralı kardeşlerimize şifalar dilerim ve Türk milletinin Başı sağ olsun, Rabbim bu af-atları bir daha yaşatmasın. “AMİN”

SEVGİ SAYGI HOŞGÖRÜ GELSİN

Alemde güzeli düzeni olsa,

Acısız, Çilesiz mutluluk gelsin.

Özgürce çocuklar uçurtma uçursa,

Sevgi barış kardeşlik gelsin.

*

İnsan nesli olmasın heder,

Bitsin hüzün gözyaşı keder,

Gönüller sultanı olsun ki şükür,

Sevgi barış hoşgörü gelsin.

*

Nefret zulümler kökü kurusun,

Zalimler yerin dibine batsın,

Dünya pisliklere dar olsun,

Sevgi barış kardeşlik gelsin.

*

Bahçesinde renkli gülleri açsın,

Mis kokuları göklere çıksın,

Dere kenarların çimeni olsun,

Barış kardeşlik hoşgörü gelsin.

*

Doğamız korunsa sümbülü açsın,

Kelebekler uçsun neşeyi saçsın,

Vahşi kötülükler korkudan kaçsın,

Sevgi barış kardeşlik gelsin.

*

Der Mehmet hayalim budur,

Fani dünyada güzele koştur,

Vur neşteri çirkini durdur,

Sevgi saygı hoşgörü gelsin.

Y.T: 21.04.2021

Mehmet KANTAR.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir