Gemlik Körfezi normale dönüyor
Gemlik Körfezi normale dönüyor

Gemlik Körfezi normale dönüyor

Gemlik Körfezi normale dönüyor

– Dün gece etkili olan lodos körfezi deniz salyalarını temizliyor.
– Marmara Denizi’nde son 3 aydır yaşanan deniz salyası sebebiyle beyaz ve kahverengi tabaka ile kaplanan Gemlik Körfezi bir gecede lodosun etkisiyle eski haline döndü. Salyalar ise başka bölgelere dağıldı.
Gemlik Körfezi’nin görüntüsü bir gecede değişti. Körfezi neredeyse istila deniz salyası tabakası uydudan bile görülürken, körfezin sarıya boyanmış dev bir tabaka gibi görüntüsü vatandaşları ve balıkçıları tedirgin ediyordu.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Marmara’yı hep birlikte beton ile çevrili bir göl haline getirmeseydik deniz bu organizmayı atacak kıyı ve kumsal bulabilecekti ve muhtemelen bu kadar rahatsız etmezdi bizi. Mecbur dibe çökene kadar bekleyeceğiz” sözleriyle yaptığı açıklamanın ardından dün gece saatlerinde etkili olan lodos Gemlik Körfezini deniz salyalarını açığa sürüklemesiyle sahil bandı eski görüntüsüne dönmeye başladı.
Lodosun etkisiyle sahil bandı normale dönmeye başladı
Dün gece saatlerinde etkili olan lodos sonrası Gemlik Sahillerinin büyük kısmı deniz salyalarından temizlendi. Lodosun açığa sürüklediği salya tabakasının kısa sürede tamamen yok olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren normale dönmeye başlayan sahil bandı drone ile havadan görüntülendi. Salyalardan temizlenmeye başlayan körfez, vatandaşlarda ve balıkçılarda büyük sevinç uyandırdı.

(Son Güncelleme: 9 Mayıs 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir