HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

NEDEN İSYAN NOKTASINA GELDİK! – 2-

NEDEN İSYAN NOKTASINA GELDİK! – 2-

Hatırlarsanız iki hafta önce bu başlıkla ilgili ilk vuruş yazımı yazmış ve devamını getireceğime dair size söz vermiştim. Ancak ülkemizde alınan ve belki de eksikçe alınan kapatma kararından dolayı daha da alt üst olan moraller ve dağılan psikolojileri görünce konu devamı olan yazıma ara vermenin ve gündemle ilgili yazmanın uygun olacağını düşündüm geçen haftaki köşe yazımda.

Hoş, “Geçen haftadan bu haftaya hangimizin psikolojik seyrinde düzelme oldu ki? ” diyecek olursanız onda da yerden göğe kadar haklısınız. Hele ki turizm için yapılan; “Burada Türkler yok, ülkemize tatile gelin” reklam afişlerinden sonra ulus olarak sinirlerimiz hepten allak bullak oldu.

Kapatma kararından bugüne kadar olan çarpıklıkları es geçerek, aslında tam da bunlardan bahseden ve bir kez daha yazı başlığımı kendisine ayırdığım Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu Banes’ e gelelim.

O bir bilim insanı. Hayatını bilime adamış, Ankara Üniversitesi’ nden doktorasını almış bir mikrobiyoloji doktoru.

Hiç durmamış ve Ankara’ dan sonra soluğu Finlandiya’ da alıp, orada 10 yıl çalışarak doçentlik unvanını almış. Bununla da yetinmeyip NASA Johnson Uzay Merkezi’ nde 10 yıl astronot sağlığı ve başka gezegenlerde hayat araştırma projelerinde Bilim Direktörü olarak görev almış.

Kalp hastalıkları, böbrek ve safra taşlarını içeren, vücutta oluşan patolojik sistemleri konu alan ilginç bir mikroorganizmayla ilgili çalışmalarından dolayı Nobel Tıp Ödülü’ ne aday gösterilmiş.

Ayrıca Türkiye’ de 8 yıl köşe yazarlığı yapmış ve toplumu haftalık olarak verdiği bilim haberleriyle de aydınlatmaya çalışmış bir bilim insanı Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu Banes.

Şu an halen Amerika’da Bilim Danışmanı olarak görev yapmakta. Amerika’ da “seçilmiş kişi” olarak pandemi sürecinin başlangıcı, virüsün çıkışı, teşhis ve tedavileri, hatta normal hayata geçiş sürecinin nasıl olması gerektiği hakkında okullarda ve bilim derneklerinde eğitim veriyor ve halkı bilinçlendiriyor.

Kıssadan hisse; korono virüsle ilgili dünden bugüne kadar olan biten ne varsa yakın takibinde.

Doktor Çiftçioğlu Banes, ülkemiz dahil insanların yanlış yönlendirildiğini, işin uzmanı olan kişilerin özellikle başlangıç günlerinde bir öyle bir böyle konuşarak, halkın ruhen çaresizlik  duygusuna itildiğini ve hakkaniyetsiz bir biçimde alınan kısıtlama kararlarının çocuklar da dahil olmak üzere toplum psikolojisini alaşağı ettiğini savunuyor.

Hasta takiplerinin doğru yapılmadığını ve uygulamanın  ( özellikle ilaç kullanımları) hastaların fiziki şartlarına bakılmaksızın yapıldığını savunuyor.

Ve doktor hanım da tıpkı ben ve benim gibi düşünenlerle paralel olarak bu virüsün laboratuvar ortamında üretildiğine inananlar grubundan.

Çaresi mi?

Doç. Dr. Çiftçioğlu Banes’ e göre bu illetten korunmanın çaresi hijyen ve mesafe…

Doktor hanımın teorilerini, saptamalarını ve verdiği demecin içeriklerini burada uzun uzun yazmak istesem de vurguladığı ve hepsi de gerçekten oldukça önemli olan konu detayları için yazı alanımın yetmeyeceği kanaatindeyim.

Hasılı; detaylar hakkında bilgi almak isteyen okurlarıma doktor hanımın Houston’ dan Türkiye’ ye bağlanarak yaptığı açıklama videosunu izlemelerini tavsiye ederim.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir