İyi Parti’de İstifalar Devam Ediyor

İyi Parti’de İstifalar Devam Ediyor

İyi Parti eski ilçe başkanvekillerinden Erdoğan Sağlık ve ekibi yaptıkları yazılı açıklama ile Partiden istifa ettiklerini duyurdular. Aralarında Belediye Başkan aday adayı Lale Kılıç  nda bulunduğu 30 kişi istifa etti. İstifaların önümüzdeki günlerde devam edeceği ve sayının 300’ü bulacağı öne sürüldü.

Yapılan açıklamada, “Bizler İYİ Parti kurucuları, kurucu üyeleri ve bu davaya gönül veren kişiler olarak,

İYİ Partimizin kuruluşunun ilk gününden bugüne kadar, parti içerisinde gerek ilçe kuruluşunda gerek ilçe kongresinde , gerek kongre sonrası oluşumunda her türlü maddi ve manevi desteklerimizle bu oluşumun kurulması ve yönetilmesinde emek ve gayret göstermiş olan fertleriz.

Yapılan 1. ilçe kongresi sonrasında da partimizin yönetim kurulunda ve yürütmesinde komisyon başkanlıkları görevlerinde söz sahibi olduk.

İl ve ilçe delegeliklerinde ve genel merkez delegeliklerinde bulunduk, bu sorumluluklarımızı en iyi şekilde harfiyen yerine getirdik.

Ülkemizde alınan 24 Haziran erken genel seçimi öncesinde genel başkanımız Sayın Merak AKŞENER hanımefendinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinde ve seçim üzeri milletvekili adaylarımızın tanıtımında mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalıştık.

İçimizden kurucu üyelerimizin ve yönetim kurulu üyelerimizin bazıları da milletvekili aday adayı olarak bu davaya samimiyetlerini daha da ön plana çıkararak bu davanın temsilcileri olmuşlardır.

Partimizin kuruluş günlerinde, teşkilatımızın kurulmasından öncesinde ve üyelik yapılanmalarında özel ofislerimizi ve ticarethanelerimizi parti merkezi haline getirerek samimiyetimizi ve cesaretimizi somut olarak ortaya koyduk.

Amacımız güvenilir ve yaşanabilir bir TÜRKİYE, güvencemiz Meral AKŞENER’ di. Bu doğrultuda samimiyetimiz ve azmimizle güven duyduğumuz teşkilatta canla başla çalıştık.

Bu süre zarfında önümüze çok sorun ve sıkıntılar çıktı. Bu olumsuzlukları kendi içimizde bertaraf ettik.

Süre gelen bu sorunları gerek ilçe başkanlığına, gerek il başkanlığına  sözlü ve yazılı bildirdik. Olumsuzlukları bizzat İl başkanı Sayın Yahya BAHADIR’a bildirmemize rağmen önlem alınamadı. Kişiler ve yöneticiler makam/koltuk  sevdalısı olduklarından, kimse teşkilatı ve teşkilatçıları önemsemedi.

Konuları ve sıkıntıları hiyerarşik düzene uyarak önce il yönetimine ve ardından milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza durumun vehametini ve sorunları anlattık.

Bursa İl başkanlığının ve başta il başkanı  Sayın Yahya BAHADIR’ın bu tutumsuz ve düzensiz davranışları Gemlik İYİ Parti ilçe teşkilatını bölerek parçaladı. Sonucunda teşkilatta istifalara yol açtı.

Görünen lüzum üzerine biz üyeler genel merkezimize bizatihi genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımefendi adına Gemlik İYİ Parti ilçe teşkilatındaki sorun ve olumsuzlukları içeren ve Gemlik İlçe başkanlığının Bursa il başkanlığı tarafından olumsuz yönetildiğini anlatılan genişletilmiş 151 imzalı olay ve durum değerlendirme raporu sunduk.

Kuruluşumuzun ilk günlerinde güven duyduğumuz  ve kendilerine güvenerek çıktığımız bu yola da yine kendilerinden her hangi bir cevap alamayışımızın ve genel merkezinde bu duruma sessiz kalması bizleri derinden yaralayıp üzmüş ve duyulan güveni bitirmiştir.

Bursa il başkanlığının siyaset anlayışının olmayışı, yerel siyasette de Bursa dan ilçemize atanan gerek ithal ilçe teşkilat başkanı ve gerekse ittifak birlikteliğinde İYİ Gemlik belediye meclisi adayını Sayın Oğuz HANÇER beyin Bursa İl başkanlığından ithal aday olarak Gemlik’te ikamet etmeyip Gemlik’i bilmediği halde C.H.P Gemlik belediye başkanlığı adaylığı listelerine İYİ Parti meclis adayı olarak girmesi ve taraflı politikaları İYİ Parti Bursa il başkanlığının hatta ve hatta makam/koltuk sevdalısı oluşu bu olayları buraya getirmiştir.

Sonuç olarak yukarıda özet olarak anlatılan başta il başkanlığının basiretsiz yönetimi ve genel merkezin sessiz kalışı bizlerin, bu dava ya gönül verenlerin ve bu çatıyı kuranların istifa etmelerine sebep olmuştur.

Bu tutum ve davranışlar yüzünden yerel siyasetin İYİ Parti çatısı altında olmayacağı anlaşılmıştır.

Toplu istifalarımızın baş sorumlusunun atanmış Gemlik İlçe Başkanı Birol MUMCU ve İl Başkanı Yahya BAHADIR olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir