????????????????????????????????????

Küçük; “Gemlik halkı ve vicdanlar soruyor? “

Küçük; “Gemlik halkı ve vicdanlar soruyor? “

Gemlik Duyarlılık Derneği başkanı Cemal Küçük, “MKS Marmara’nın kapasite artışı ve deniz deşarjı ile alakalı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Gemlik halkına duyurulmadan iş yapıldığını ifade eden dernek yönetimi, şu ifadeleri kullandı; ”Kendilerini Gemlik aşığı, Gemlik sevdalısı ve gücünü Gemlik halkından aldığını söyleyen Ak Parti, Sayın Refik Yılmaz ve meclis üyeleri, bizler Gemlik’te doğmuş, büyümüş ve yaşamaya devam eden Gemlik halkıyız.

Ve sizlere soruyor.

1/5000’lik planlarda; ”sanayi bölgesi içerisinde yanıcı, parlayıcı, kimyasal, asit bazlı ve hatta kömür, çinko gibi madenlerin ve maddelerin üretilmesi, depolaması ve saklanması yasaktır” ibaresine rağmen, Gemlik’imizin güzide fabrikası TÜGSAŞ A.Ş.’ın aleyhe  açtığı davayı kazanması ile M.K.S. firması 1978 yılından beri üretime devam ettiği ”Penta asit ritol” maddesinin Türkiye’deki tek üreticisi olması yetmezmiş gibi, farmik asit, sodyum hidrı sülfit, sülfirik asitin üretimi için Gemlik Körfezinden su alıp, derin deşarj yöntemi ile bu gibi metalların atığını körfezimize bırakılacaktır.

2018 yılı Haziran ayında ÇED (Çevresel Etkiler Değerleme Raporu) ile ilgili görüş toplanyısı 145 nolu Tır Kooperatifinde yapılmış olup, merak edilir ki, Tır Kooperatifinde yapılmış olup, merak edilir ki bu toplantı neden Gemlik halkından gizlenmiştir.

Şimdi sizlere soruyoruz; Ey Gemlik sevdası, Gemlik aşığı, gücünü Gemlik halkından aldığını iddia eden Belediye Başkanımız Av. Refik Yılmaz, bir pet şişe bile deniz tabanında 400 yılda kendini yok edemezken, bu kadar ağır metaller körfezimize ne gibi tehlike zararlar açacaktır.

Hiç düşünüyor musun?

Şimdi diyebiliriz ki, ‘elim kolum bağlı, mahkemenin verdiği karar. Siz Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Milletin iradesinden başka irade tanımam’ sözünü çiğnemiş olmuyor musun? Yoksa giderayak, seçimlerden önce Gemlik’e bir gol aha mı atmak istiyorsunuz? Kendi bünyenizde oldubittiye mi getirmeye çalışıyorsunuz?

Bizler Gemlik’in gerçek sahipleri olarak denizimizin ve toprağımızın kirlenmesini, havamızın zehir saçmasını istemiyoruz. Geçim kaynağımızın %65’ini balıkçılıktan kazanan Gemlik halkı, zehirli balıklar satmak istemiyor. Sizler bu kararla sadece Gemlik’in altına değil, tüm Marmara Bölgesinin ekolojik yapısına zarar veriyorsunuz. Biliniz ki bizler asla sermaye düşmanı değiliz. Aksine ekonomimize katkı sağlayan gerek TÜGSAŞ, gerek M.K.S. kazançlarınıza bu kadar özen gösterirken, çevreye ve denizimize bu kadar zarar verecek projeler üretmelerini anlamış değiliz.

Bilinmelidir ki biz Gemlik halkı olarak bu işin peşini asla bırakmayacağız. Gerekirse yazılı basın, gerekirse imza kampanyası, gerekirse büyük bir kamuoyu baskısı yapacağımızı, bu ÇED toplantısının bir kez daha tüm Gemlik halkı ve STK’ların katılımıyla yenilenmesini ve duyarlı Gemlik halkının iradesine tekrar sunulup tartışılmasını oradan çıkacak karara saygı gösterilmesini siz Gemlik aşığı, Gemlik sevdalısı ve gücünü Gemlik halkından aldığı söylenen Belediye Başkanım Av. Refik Yılmaz’a ve meclis üyelerine son kez hatırlatıyoruz. Gemlik’e ihanet etmeyelim”

 

(Son Güncelleme: 13 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir