Ahmet Yenilmez 15 Temmuz Darbe Girişimini Tiyatro Oyunu İle Anlattı

Ahmet Yenilmez 15 Temmuz Darbe Girişimini Tiyatro Oyunu İle Anlattı

Gemlik Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2.yıldönümü etkinliklerinde 15 Temmuz darbe girişimi tiyatrosunu Gemliklilerle buluşturdu. Ahmet Yenilmez’in yazıp oynadığı “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçe Müftülüğü Din görevlileri Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı ile başlayan etkinlik, Mesut Biçim’in okudu birbirinden güzel Tasavvuf Musikisi eserleri ile devam etti. Konserin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan sahnede tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in kendi yazıp oynadığı ve Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katılan üzere meydana gelen Gemlikliler, tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterdi. Ahmet Yenilmez, 15 Temmuz’un halkın kendi iradesine, kendi devletine sahip çıkmasının adı olduğunu tiyatro oyunu ile anlatmaya çalıştı.
Gece geç saatlere kadar devam eden etkinlikleri, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yarımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ferhat Doğan ve yönetimi, belediye meclis üyeleri’nin yanı sıra STK ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, milletimiz 15 Temmuz’da tarihine yakışır destan yazdığını söyleyerek 15 Temmuz’u 2.yıldönümünü anma programlarının Gemlik’te dolu dolu devem edeceğini söyledi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir