Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Büyük Dönüşüm Hızlanıyor, Erdoğan Bursa’daydı

Büyük Dönüşüm Hızlanıyor, Erdoğan Bursa’daydı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, son iki hafta içerisinde yaptığı toplantılarla, ‘’Büyük Dönüşümü’’ ne kadar önemsediğini, kanıtladı.

Gemlik’in Yol Haritası

‘’Özel Deprem Yasası’’ önce Belediye Meclisinde tartışıldı. Sonra, geniş katılımlı koordinasyon toplantısında, görüşüldü.

Kısa bir süre sonra, 224 adet toplu konutun temel atma töreninde, yine gündeme geldi. Birkaç gün önce de, Ankara’da Başbakan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesin de, konuşuldu.

Bu toplantılar yapıldıkça, özellikle yerinde dönüşüm konusunda, daha açıklayıcı bilgilere kavuşuyoruz. Yarım asra yakın ömürlü binalar için, takas veya kamulaştırma alternatiflerinin, olduğunu öğreniyoruz.

Yerinde dönüşümün Alan bazlı değil, ‘’bina bazlı’’ olacağını anlıyoruz. Yıkılacak kat adedi ile verilecek kat adedi üzerinden açıklama yapmadan, verilen bilgilerin daha yararlı olduğunu, görüyoruz.

Ne Getirecek Ne Götürecek

Gemlik Halkı, projeden hangi koşullarda yararlanacağını öğreniyor. Bu projeye dahil olduğunda, ne kazanacağını ve ne kaybedeceğini, biliyor.

Hız Kesmeden Devam

Yaklaşık 300 Hektarlık alana yapılacak 8 bin konut için, bürokrasi çalışmalarının devam ettiğini, biliyoruz. Gemlik’te ve Ankara’da yapılan toplantıların bürokrasinin hızlandırılması için yapıldığını anlıyoruz.

Yapıcı Muhalefet Yapalım

Büyük Dönüşüm konusunda ‘’Merkezdeki Politikaların’’ esiri olmadan yapıcı muhalefet yapma dönemi, gelmiştir. Çünkü ister ‘’Büyük Dönüşüm’’ içinde yer alalım, ister ‘’Yerinde Dönüşümün’’ muhatabı olalım, bu proje bizim hayatımızla ve malımızla direkt bağlantılı, bir projedir.

Cumhurbaşkanımız Bursa’daydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Ocak günü Bursa’daydı. Önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki hastane alanından, vatandaşlara hitap etti.

Konu, Afrin’e yapılan ‘’Zeytin Dalı Harekatı’’ idi daha sonra, Tofaş spor salonuna geçti. Yaklaşık 10 bin kişi kapasiteli Tofaş Spor Salonunda, İl Kadın Kongresine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa çıkarmasında, partide ve kadrolarda yaşandığı söylenen, ‘’metal yorgunluğun’’ aşıldığına, tanık olduk.

Afrin’e yapılan operasyonun, partiye ve kadrolara heyecan getirdiğini, izledik. En yetkililer bile, seçim zamanında olacak dese de, biz, 2018 yılının bir erken seçim yılı olacağını, kuvvetle hissediyoruz.

Futbola Kavuştuk

Süper Ligde, ikinci devre maçları başladı. Geçen hafta, Türkiye kupasından elenen Bursaspor, bu defa da Süper ligde, kendi evinde Başakşehir’e yenildi.

Bursaspor’da, sezon başında tanık olduğumuz mücadele azmini, göremedik. Fenerbahçe şansı ile Beşiktaş’da Taliska farkı ile kazandı.

İkinci devre, gerek şampiyonluk, gerek düşme hattı konusunda, çok çetin maçlar izleyeceğimizi, hissediyoruz.

Günün Sözü

İyi yontulmuş taşlar.

Harca gerek kalmadan,

Kendilerinden birleşirler.

‘’Cicero’’

 

(Son Güncelleme: 23 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir