3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri için yemekli bir etkinlik düzenledi. Taş köprüde başlayan kortej yürüyüşü, Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Yemek programı öncesinde misafirlerin masalarını tek tek gezen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, engelli vatandaşlara ve ailelerine karanfil hediye etti.

Düzenlenen etkinliklere, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ahmet Gazi Memiş, Belediye Meclis üyeleri, engelli vatandaşlar, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz; “Engelli kelimesini kullanmak istemiyorum. Onlar bizim çok özel misafirlerimiz. Onlar bize Allah’ın emanetleridir. Tüm özel misafirlerimizin anne babalarını tebrik ediyorum. Allah’ın emanetlerini en güzel şekilde başlarının üzerinde taşıyorlar. Onlar her türlü takdirin üzerindedir.  Türkiye de çok az sayıda olan bir Engelsiz Kafemiz var. Çalışmanın, üretmenin, para kazanmanın ne olduğunu orada görüyorlar. Hayata katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorlar. Onları kenarda seyreden anneleri babaları yakınları da mutlu oluyorlar o zaman biz de mutlu oluyoruz. Biz engelli kardeşlerimize bakış açımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan gördük, onu örnek aldık. Bu salonda olan ya da olmayan bütün engelli kardeşlerimizin Allah tarafından bizlere emanet edildiğini biliyoruz. Siyasi kavgalarla, ekonomik kaygılarla bu kurumları yıpratmayalım. Ne zaman bir sorununuz varsa telefonum 24 saat açık. Gemlik Belediyesi olarak engelli tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, misafirlere engelli öğrencilerin el emeği göz nuru yapmış oldukları çeşitli ürünler de sergilendi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrencilerin dans gösterilerinin ilgiyle izlendiği programda, Yağmur Özel Eğitim Merkezi öğrencisi Umut Ataş’ın okuduğu ‘’Bayrak’’ şiiri ayakta alkışlandı. Şarkıların söylendiği, türkülerin okunduğu anlamlı organizasyonda tüm engelli misafirler ve aileleri doyasıya eğlendi. Program sonunda yılın annesi seçilen Zühre Dalmaz’a plaket ve hediye takdimi yapıldı. Çekilen hatıra fotoğrafları ile etkinlikler sona erdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir