Gemlik Zeytini Festivali 7 Eylül’de başlıyor

Gemlik Zeytini Festivali 7 Eylül’de başlıyor

Bu yıl dördüncü düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalinin tarihi 7 Eylül olarak belirlendi.

Gemlik Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Borsa Başkanı Özden Çakır, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, kurum ve dernek temsilcileri katıldı.

Programda ilk sözü alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş; ”Sosyal etkinlikler, Gemlik ve Gemliklileri de harekete geçirmeli. Gemlik için olumlu bir festival. Tüm programlar yapılırken, bir de maddi yönü var. Burada da destekler gerekiyor.

Gemlik’in zeytininin muhafaza edilmesi gerekiyor. Başka bölgelerden gelen zeytinlerle harmanlanması Gemlik’in zeytinine önemli miktarda zarar verir. Bu konuda bilimsel çalışmalar da yapılmalı. Zeytin Araştırma Enstitüsü Gemlik’in ve Gemlik zeytininin adına önemli kazanç olur.

Gemlik konum itibariyle müsait bir ilçe. Bura, İstanbul ve İzmir yolunun üzerinde. Bunu rantabl olarak kullanmamız gerekiyor. Festivalin de bu nedenle çıtası yükseltilmeli” dedi.

Ardından söz alan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Fehmi Arslan; ”Festivalimizin taslak programı belli oldu. Sizlerin katkıları ile değişiklikler olacaktır. 7 Eylül’de başlayacak olan festival 3 gün sürecek. 7 Eylül’de saat:10.00 da protokol ziyaretleri ile başlayacağız. Festival yürüyüşümüz 16.00 da yapılacak. 8 Eylül’de hasat bahçesi programı yapılacak. Canan Karatay ve Arda Türkmen ile görüşüyoruz. Konser’de Borusan’ın katkılarıyla 20.30 da yapılacak” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan GTSO Meclis Başkanı Hasan Yıldırım; ”Festival programı geçtiğimiz yıldan çok farklı değil. Bu festivalden Gemlik’in getirisi olmalı. Bizim kendi kendimize eğlenmemiz değil, zeytini tanıtmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

GTSO Başkanı Paşa Ağdemir ise, ”Kent Konseyimize teşekkür ederiz. Önemli bir sorumluluk aldılar, bazen de yalnız kaldılar. Gemlik’e önemli bir festival kazandırıldı. Bizim görevimiz de bunlara destek olmaktır” şeklinde konuştu.

Belediye ve GTSO meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı’da, “festivalin uzunluğu ve zeytin amacından çıktığını dikkat çekerek; ”Festival programını çok uzun tuttuğumuzdan amacından şaşıyor. Kurulan stantlar zeytin ve diğer ürünleri satma programına dönüyor. Bizim zeytini tanıtmamız, zeytini tattırmamız lazım. Gücümüzü ve sermayemizi zeytine harcamamız lazım” dedi.



(Son Güncelleme: 12 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir