Gemlik’i “Zeytini Festivali” heyecanı sardı
Gemlik’i “Zeytini Festivali” heyecanı sardı

Gemlik’i “Zeytini Festivali” heyecanı sardı

Gemlik’i “Zeytini Festivali” heyecanı sardı

Gemlik Kent Konseyi, 30 – 31 Ağustos ve 1 Eylül arasında beşincisi düzenlenecek Gemlik Zeytin Festivali’ne hazırlık çalışmalarına başladı. Daha önce açıklanan 6-7 Eylül tarihi Ticaret Borsasının başka bir fuar programı dolayısıyla bir hafta öne çekildi.

Gemlik Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Marmarabirlik ve çeşitli kooperatif temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda tüccar katıldı.

Festival için ortak akıl

Gemlik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Sedat Akkuş’un gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Zeytin Festivali’nin önemine değinirken, bu sene ki festivalde zeytin kırma atölyesi, zeytin sabunu atölyesi gibi atölyeler kuracaklarını ve bu atölyelerde vatandaşlara zeytin kırımı ve zeytinyağlı sabun yapımı ile ilgili bilgiler vereceklerini ifade etti. Festivalde zeytin ve zeytinyağlı ürünlerle yapılacak kahvaltıyla dünya rekoru kırmak gibi bir hedeflerinin de olduğunu belirtti.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ise Gemlik Zeytini Festivalinin zeytinin tanıtımı için önemine değinirken, bu yıl ki programların Türkiye genelinde ses getirmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ortak akılla her zaman önem verdiklerini de söyledi.

“Zeytin eski değerine kavuşacak”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, Gemlik Zeytininin Türkiye ve Dünya çapında en kaliteli sofralık zeytin olduğunu belirterek zeytin severlerin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Gemlik zeytinin tanıtımına ihtiyaç duymadığını ama yitirdiği ekonomik değerini geri kazandırmak için çalışmaların hız kazanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sertaslan, “Gemlik zeytinin daha çok kişiye ulaşması amacıyla tüccar, oda ve borsalarla beraber çalışmaların yapacağız. Gerekirse İstanbul, Ankara ve İzmir’de zeytinin tanıtacağız. Beşincisini düzenleyeceğimiz Gemlik Zeytini Festivali ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

(Son Güncelleme: 17 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir