Harun Ç. Tutuklandı
   Harun Ç. Tutuklandı

   İşadamı Harun Ç. Tutuklandı

   İşadamı Harun Ç. Tutuklandı

Gemlik’te çok sayıda kişinin mağdur oldukları iddiası ile savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası , hakkında yakalama kararı çıkartılan ve önceki gece Niğde’de gözaltına alınan işadamı Harun Ç. Tutuklandı.

Çobanoğlu Ticaret adına  mahkemeden aldığı  konkordato kararı öncesinde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden çeşitli mallar alarak konkordato sonrasına çek kestiği öne sürülen işadamı  Harun Ç., mağdur olduklarını öne süren çok sayıda kişinin savcılığa yaptığı müracaat sonrası akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Niğde’de yakalanan Ç., Ankara’nın Polatlı ilçesinde Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş büro ekiplerine teslim edildi. Gece geç saatlerde Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve  ilk sorgusu gerçekleştirilen Harun Ç., geniş güvenlik önlemleri altında  Gemlik Adliyesinde savcı  karşısına çıkarıldı.

Adliyede  savcıya borçları ödeme taahhüdünde bulunan Harun Ç., konkordato öncesi ve sonrasındaki ticari işlemleri incelendikten sonra tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Ç. hakkında suç duyurusunda bulunan 38 mağdurunda soruşturma savcısı  tarafından dinlenildiği öğrenildi.

Gün boyu devam eden ifade alımının ardından Harun Ç. Tutuklanarak Bursa cezaevine gönderildi.

Bilindiği gibi Gemlik Cumhuriyet Savcılığına yapılan başvurular sonrasında gündeme gelen Çobanoğlu şirketi ile alakalı şehir dışından gelen mağdurlar tepki göstermişlerdi. Savcılık tarafından yapılan girişimler ve Hükümet Komserinin incelemeleri sonrasında konkordato kararı iptal edilmiş, Harun Ç. hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan Konkordato kararının alınmasının ardından firma yaptığı açıklamada, Amacımız

Alacaklıları ve Şirketi Mağdur Etmemek demişti.

Konkordato kararı ile alakalı açıklama yapan şirket yönetimi; ”Şirketimizin alacağı olan 16 Milyon TL’lik önemli bir tutar bulunmaktadır. Bu nedenle, çeklerimizin yazılmaması, alacaklılarımızın mağdur olmaması adına konkordato ilan ederek, bunları güvence altına aldık. Bu karar sonrasında üç ay borçlar ertelenecek ve çeklerimizin yazılmasının önüne geçilecektir. Üç ay sonunda da normal ödeme takvimimize uygun olarak borçlarımızı ödeyeceğiz.

Borç miktarı yalandır. Mal varlığımız borcumuzdan çok daha fazladır

Gemlik’te yayınlanan bir gazetede iddia edildiği gibi 300 Milyon TL gibi bir borcumuz yoktur. Vadesi gelen ve Kayyuma devredilen 5 Milyon civarında borcumuz, vadesi gelecek olan da toplam 56 Milyon TL civarında borcumuz bulunmaktadır. Şirketimizin iş hacmi göz önüne alındığında, borç miktarı bizler için aşılamayacak rakam asla değildir. Muhasebe kayıtlarından baktığımızda 56 Milyon civarında borç, önemli miktarda da alacağımız görünmektedir. Aynı zamanda da mal varlığımız bu rakamların çok üzerindedir ifadelerine yer verilmişti. .

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir