Cem Evi polemiği

Gemlik Belediyesi, Cem Evini ibadethane statüsüne dâhil eden ilk belediyelerden.

Cem Evinin ihtiyaçlarının karşılanması, Gemlik Belediye Meclisinde tüm partilerin desteği ile sorgusuz kabul ediliyor.

Kerbela programlarına eksiksiz katılım sağlanıyor.

12 gün orucun ardından da, yapılan iftar programında hem siyaset, hem protokol, hem de alevi inancındaki vatandaşlarımız bir araya gelebiliyor.

Gemlik, Cem Evini de, Hacı Bektaş’i Veli Derneğini de kendi kültüründen ayrı görmüyor. Görmemesi de gerekiyor zaten. Kültürel yakınlaşma, üst düzeyde sağlanmak üzere Gemlik’te. Bir de araya nifak sokanlar olmasa.

***

Gemlik Üniversitesi girişinde bulunan eski Sunğipek Camiinin yıkılarak yerine yapılacak caminin temel atma töreninde, siyasetin dışında konuşmalar yapıldı. Biraz FETÖ lanetlendi o kadar. Camiden, yeniliklerden, bölgenin doğal güzelliklerinden, hatta bağımsız Üniversiteden bile bahsedildi.

Her şey yolunda giderken Ambiyansı bozan hamle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ’dan geldi. Cem olmaktan bahsetti Karadağ ve çok zamanıymış, hatta üstüne vazifeymiş gibi ‘’Cem evi Sulçuklu’da da, Osmanlı’da da yoktu’’ sözleriyle, töreni bambaşka bir mecraya çekti.

Nasıl yaptıysa, cami ve mescit açılışından Cem Evi konusuna girip polemiğin fitilini ateşleyen Büyükşehir Belediye Başkanvekili, konuşmasının ardından da gayet rahattı.

***

   Bazen fitne uzaktan gelmez…

Gemlik halkının desteklediği, hemen her kesimden destek alan, binanın çürüdüğü yıkımında en net şekilde anlaşılan Sunğipek Camiinin yenilenme çalışmasında, konu ancak bu kadar alakasız şekilde saptırılabilirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başkanvekili belirlerken neyi kıstas olarak belirliyor bilemiyorum ama durup dururken toplumu ayrıştırma hamlesi Belediyeden gelince, insan ister istemez kasıt arıyor…

***

Not: Şu ana kadar, Büyükşehir kanadından konu ile alakalı herhangi bir açıklama veya özür mesajı yayınlanmadı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Kazım Bulut

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir