EĞİTİMDE, KUZEY MAKEDONYA STRUGA VE GEMLİK KARDEŞLİĞİ İMZALARI ATILDI
EĞİTİMDE, KUZEY MAKEDONYA STRUGA VE GEMLİK KARDEŞLİĞİ İMZALARI ATILDI

EĞİTİMDE, KUZEY MAKEDONYA STRUGA VE GEMLİK KARDEŞLİĞİ İMZALARI ATILDI

EĞİTİMDE, KUZEY MAKEDONYA STRUGA VE GEMLİK KARDEŞLİĞİ İMZALARI ATILDI

Bursa Kosova Kültür Merkezi girişimleriyle Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kuzey Makedonya Struga Belediyesi Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle iki müdürlük ve 4 okul arasında kardeş okul eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
Kuzey Makedonya Struga Belediyesi Eğitim ve Protokol Müdürü, Dr.İbrahim TEMO Lisesi, Nico Nestor Meslek Lisesi, Vellezerit Milodinov İlkokulu, , 8 Mart Anaokulu Müdürlerinin yer aldığı Kuzey Makedonya Struga heyeti, İlçe Milli Eğtim Müdürlüğümüzün misafiri olarak, eğitim işbirliği ve kardeşlik protokolünü imzalamak üzere ilçemizde ağırlandı.
Protokol imza törenleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN, Şube Müdürleri Salih AKDAŞ ve Adem ŞAHİN’in katılımlarıyla, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Şenel ÇAĞLAYAN, Şehit Esat Akbaba Ortaokulu Müdürü Ahmet Turan POLAT, Gemport Gemlik Anadolu Lisesi Dursun MEMİŞ ve Gemlik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahu Tamdoğan EVLİYAOĞLU’nun ev sahipliğinde okullarımızda gerçekleştirildi.
Her iki kültürün ve eğitim sisteminin karşılıklı olarak tanıtıldığı ziyaretlerde okullar, kendi bünyelerinde sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetleri, yürütülen ulusal ve uluslararası akademik, sosyal, kültürel, sportif projeler hakkında, Kuzey Makedonya Struga heyetine sunum yaparak ayrıntılı bilgi verdiler. Okul hizmet binaları, laboratuar ve atölyeleri yerinde inceleme fırsatı bulan heyet, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti ile birlikte İlçe Kaymakamı Sn. Hasan GÖÇ’ü makamında ziyaret etti.
Kardeş okullar ziyaretin ikinci gününde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti ile birlikte ERMETAL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin GÜLENER’in davetlisi olarak, ERMETAL A.Ş. ve şirketin mesleki eğitimin desteklenmesine yönelik örnek projelerini yerinde inceleme fırsatını buldular. Bizzat Fahrettin GÜLENER tarafından ağırlanan heyete, ERMETAL Teknolojik Eğitim Vakfı’nın (ERTEV) mesleki eğitimin desteklenmesi ve beceri tasarım atölyeleri ayrıntılı olarak tanıtıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN iki gün süren bu ziyaretin; kökleri eskiye dayanan kardeş iki kültürün gelecek nesillere taşınarak, dostluk bağlarının kuvvetlenmesi, her iki şehir okulları arasında imzalanan kardeş okul protokolleriyle eğitimde birbirine destek veren, iyi uygulamaları örnek alan ve paylaşan eğitim işbirliğinin temelini atması sebebiyle her iki tarafı da son derece memnun ettiğini ifade etti. Struga Eğitim Müdürü Besa ZİBA ise Gemlik’te gerçekten kardeşçe, samimi ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kardeş okullarının kendilerine sunumlarla aktardıkları projeleri hayranlıkla izlediklerini, bu kardeşliğin Struga için anlamının büyük olduğunu ve her iki şehrin çocuklarının kaynaşıp, birbirlerini yakından tanıyarak, eğitim hayatlarında unutulmaz projelerde bir araya geleceklerine yürekten inandıklarını aktardı. “Misafirperverliği dolayısıyla başta İlçe Milli Eğitim Müdürü ve kardeş okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü Belli Oldu Gemlik Belediyesi’nde Şükrü Deviren’in belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir