TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

BUGÜNDEN YARINA SİYASI ÇEKİŞMELER VE ŞİİR’İM”

BUGÜNDEN YARINA SİYASI ÇEKİŞMELER VE ŞİİR’İM”

Bugünlerin mevcut siyasi iktidarı ve ana muhalefet arasında önemli ülke insanının sorunlar olan konulardan uzaklaşarak gündem değiştirerek algı modası düellosu yaparlar ve mevcut siyasi iktidar bu gündem algılarından çok hoşlanarak ana muhalefet partisini sürekli böyle olması için acılı tatlılı okşar ve hadi iyisiniz diyerek hep böyle devam edin der.

Mevcut iktidar SGK’yı geçmişte kim batırdı ortaya atar, Türkiye’yi 19 yılda kim batırdı sorulsa cevap alınmaz ana muhalefet partisi yetkilileri her kafadan değişik cevap yetiştirme iddiasına çalışırken tuzağa düşerler. İktidar mensupları günlerce televizyon kanallarında konu hakkında konuşurlar gerçek olan yanlış gidişatı saklar ve gündem dışı bırakarak ülke insanını algılarla gözler boyarlar.

 

O bahsi gecen zamanda 2 yıllık SSK müdürlüğü dönemi ile 19 yıllık mevcut iktidarın dönemini kıyaslanırsa ve SGK’nın bugün 427.9 milyar liralık açığı olduğundan bahsediyorlar. Bir defa “genel müdür dönemi” ile “siyasi iktidar dönemi” kıyaslanamaz. Bir genel müdür, istese bile SSK’yı veya bugünkü yapısıyla SGK’yı batıramaz. Bu işin sorumlusu dönemin siyasi iktidarı CHP dir. CHP sözcüleri bu gerçeği hiç düşünmeden şimdiyi konuşup dururlar, vatandaş ne yapsın? Kaldı ki 19 yıl içinde bırakın SGK’yı, Türkiye’nin bütün stratejik kuruluşları satılmış, suları ve ormanları yağmalanmış, Hazine’si boşaltılmış. Siz neyin hesabını yapıyorsunuz?

 

Günümüz dünyasında bundan böyle geleneksel kavram ve değerlerin yerini dijital değerler almış ve tüm dünyayı küreselci para efendileri dizayn ederken, öğretmenin yerini “internet öğretmenliği”, din adamının yerini “google imamı”, komşunun yerini “Facebook komşu ve benzerleri” Almaya başladı, sizler neden bahsedersiniz.

 

Siyasetçiler birbirlerini mahkemeye verme yarışında ülke sorunlarını unutarak, adalet sistemini düşünmeye vakit bulamıyor. Siyaseti toplumun sorunlarını, ihtiyaç değerlerini üzerinden yapamazlar milletin zamanını gereksiz konularla çalmış olurlar ve sorunlar yumağını büyüterek çözümsüz hale dönüştürmekten zevk alırlar. Bu gidişattan. Türk siyaseti çıkmalı ve parti genel başkanlarının her şeyden önce zehirli benlik liderlikten kendilerini kurtarmaları gerekir! Doğru söz tektir.

 

Bugün ülkem siyasetçilerinde, yandaşlık, kayırmacılık, her şey mubah zihniyet var oldukça ne terörle mücadele! Nede ekonomiyle ve benzer sorunlarla mücadele yapılmaz, ülkemizin bozulan huzurundan rahatsız olmayanlar oldukça ülkemizin rahata ermesi mümkün değildir.

 

Genelde insanlığa ve Türk insanına dijitalleşme yoluyla dayatılan sanal ve soyut bir hayat söz konusudur. Kimin neyi paylaşacağına, neyi öğreneceğini, neyi beğeneceğine ve neyi söyleyeceğine elektronik karar vermek olacağıdır. Ülkeyi yöneten ey iktidar ve ana muhalefet partisi ülke insani sizleri vekillik verdi çekişin demedi, millet için çalışın ülkeyi geliştirin dünyanın gidişatından haberdar olun, Türk halkına hizmette yarışın, milletinize doğrular üzerinden yön verin birliğine güç geleceği güven içinde kuşaktan kuşağa devamlılığını sağlayın diye iktidar ve muhalefet yaptı milleti kutuplaştırın diye göreve getirmedi, ülke insanı çok rahatsız haberiniz olsun bilesiniz. Tüm milletimize sağlık esenlikler dilerim.

 

GİTMİŞ ÜLKEMİN GÜZEL YAYLALARI

Dağlarda çekmiş çimen çiçeği

Artmış kara bulutu dumanın.

Güzel kalmamış geçmiş halleri

Doğada neşesi gitmiş yaylaların.

*

Gözeden çıkar kaynak suları

Akınca yöresinde o yeşilleri

Kurumuş gözyaşı ile cehresi

Boş kalmış güzel yayların.

*

Gariptir dağı tepeleri düzleri

Yoz kalmış tarlaları bağları

Tilki, çakal dolmuş gezmeleri

Bitmiş ülkemde güzel yaylaları.

*

Gölünde kalmadı çeken suları

Ötmez olmuş göç turnaları

Bilinmez yere varan göçleri

Solmuş ülkemin yayla gülleri.

*

Dereleri yok olmuş yerinde

Görünce düştüm derin derde

Tehlikeli gidiş birden gelince

Gitmiş güzel ülkemin yayları.

*

Mehmet der gezdim çevreyi

Adım adım attığım yaylaları

Bozulmuş her hali bozkırları

Gitmiş ülkemin güzel yaylaları.

Y.T: 19.08.2018

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ Seçmen, Kılıçtaroğlu’nun Kutuplaştırıcı ve nefret dolu politikalarından bıkmıştı. Ak partinin de, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir