Gemlik’te Yeşil OSB İçin Görüşmeler Sürüyor
Gemlik’te Yeşil OSB İçin Görüşmeler Sürüyor

Gemlik’te Yeşil OSB İçin Görüşmeler Sürüyor

Gemlik’te Yeşil OSB İçin Görüşmeler Sürüyor

Gemlik Kaymakamlığı ile Ticaret ve Sanayi odası öncülüğünde çalışmaları süren Gıda Organize sanayi bölgesi için görüşme trafiği sıklaşırken, yeşil OSB 200 işletmeye ve 10 bin kişiye istihdamı hedefliyor.
Hafta başında Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Yalova Kılıç Organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanı Direnç Özdemir ile bir araya gelen GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, Ankara’da önceki dönem Sanayi Teknoloji bakanı ve Bursa Ak Parti Milletvekili Mustafa Varank ile bir araya geldi. Hamaloğlu ve Genel Sekreter Emre Gemicioğlu, bölge milletvekilleri Ak Parti’den Ayhan Salman, MHP’den Fevzi Zırhlıoğlu, CHP’den Hasan Öztürk ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile İYİ Parti’den Hasan Toktaş’la bir araya geldiler.
Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu başkanı Hasan Hamaloğlu, “önceki dönem Sanayi Teknoloji bakanı ve Bursa Ak Parti Milletvekili Mustafa Varank’ın Yeşil Gıda Organize sanayi bölgesi olarak planlanan ve görüşmeleri devam eden çalışma için olur verdiğini ve sürecin devam etmesi için çalışmaların aralıksız olarak süreceğini” söyledi.
Hamaloğlu, “yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın birbirini tamamlayacağı gıda organize sanayi bölgemizde yerel tarım ürünlerinin de işlenerek, istihdama büyük destek vereceğini” ifade etti.
Yeşil gıda osblerin karbon salınımı ve karbon ayak izinde çok düşük bir orana sahip olması ve kendi elektriğini üretecek olmasının da bölge ekonomisi için çarpan etkisi yapacağını söyleyen Hamaloğlu, “iktidarı ve muhalefeti ile bölge milletvekillerimiz konuya gayet olumlu bakarak, bizlere desteklerini ifade ettiler” dedi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir