BEKİ'DEN AİDAT VE YAPILANDIRMA UYARISI
BEKİ'DEN AİDAT VE YAPILANDIRMA UYARISI

BEKİ’DEN AİDAT VE YAPILANDIRMA UYARISI

   BEKİ’DEN AİDAT VE YAPILANDIRMA UYARISI

   Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı İsmail Beki oda üyelerini aidatlar ve geçmiş dönem borcu olanlar içinde yapılandırma yapmaya davet etti.

  Beki, “Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden odamıza gelen 32 sayılı genelgeye istinaden 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun; 12 Mart 2023 tarihli ve 39130 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Buna göre 31.12.2022 tarihi ( Bu tarih dahil) itibariyle, ödenmesi gerektiği halde bu kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan; 07/06/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun hükümlerine göre esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara 31.12.2022 tarihi sonuna kadar olan aidat borçlarını peşin veya anaparalarının toplamı aylık dönemler halinde ilk taksit ödemesi 30.06.2023 tarihine kadar ödenmek üzere 7 taksitte ödenir, gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilir, denilmektedir.  Bu fıkra hükümlerinden yararlanabilmeniz içinde geçmişe dönük olan borçlarınızı yapılandırabilmeniz için 31.05.2023 tarihine kadar bağlı bulunduğunuz odaya müracaat etmeniz gerekmektedir” ifadelerini içeren mektupların oda üyelerine gönderildiğine dikkati çekerek, ” 7440 sayılı yapılandırma kapsamına göre bağlı bulunduğu odaya olan aidat borçlarını yapılandıran üyelerimizin taksitlerini bir takvim yılında iki den fazla taksitini süresi içerisinde ödemediğinde veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybolarak yapılandırmasının bozulması durumunda da hukuki olarak ödemediği oda aidat borcuna istinaden haklarında yasal uygulama yapılabilecektir. Yapılandırma süresinde doğabilecek her türlü yasal sorumluluk üyelerimizin kendisine ait olacaktır” dedi.

   Esnaf odası başkanı Beki çıkan kanundan 2022 yılı sonuna göre yapılandırma yapılacağını söyleyerek, 2023 yılı için ise aidatların ödenmesine başlandığını, ödemelerin Nisan ayı sonuna kadar odaya yada, odadan alınan  ödeme bilgisi   ile odanın resmi banka hesaplarına yatırılabilececeğini” söyledi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir