Bir Destandır Çanakkale
Bir Destandır Çanakkale

Bir Destandır Çanakkale

Bir Destandır Çanakkale

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi 108.Yıldönümü programı Cemil Meriç Kültür Merkezinde yapıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi 108.Yıldönümünün tören programı Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleştirilirken Çelenk sunma töreni 18 Mart Cumartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.
Çanakkale Zaferi Programına Gemlik Kaymakamı Hasan GÖÇ, Gemlik Belediye Başkan Vekili Av. Mert Dimili, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir YÜCE, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, daire müdürleri,İlçe Mem Şube Müdürleri Adem Şahin,Muhammed İkinci, Akın Ergen, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Gemlik Hisar Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve ardından okunan İstiklâl Marşıyla başladı.
Sunuculuğunu Türk Dili ve Edb Öğrt. Tünay Koyuncunun yaptığı Programın açılış konuşmasını okulun Tarih Öğretmeni Hacı Musa Aktürk Yaptı.
Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin şanlı mücadelesi, Anadolu halkına azim, umut, kararlılık aşılamış İstiklal Harbi’mizin de ilk meşalesini yaktığının vurgulandığı programda Türk milletinin var oluş mücadelesinin yeniden yazıldığı, Anadolu’nun geçilmez olduğunu tüm dünyaya gösteren Çanakkale Zafer’imizin 108. yıl dönümünde Zafer’imizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları ve binlerce şehidimizi yad etmek aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilmek için bir araya gelindiği ifade edildi.
Şükrü Şenol Ortaokulu öğrencisi Özel eğitim öğrencisi Zekeriya Şentürk’ün okuduğu İstiklâl Marşı da izleyicileri duygulandırdı.
Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi Kapsamında Yapılan Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilerimize Ödülleri protokol üyelerince verildi.
Liseler arası “ Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren 1.Sudem Bayrak ( Celal Bayar Anadolu Lisesi) 2. Ada Şimal Günay (Gemport Gemlik Anadolu Lisesi) 3. Talha Furkan Başak (Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ödüllerini Kaymakamı Hasan GÖÇ ;
Ortaokullar arası “ŞİİR Yarışmasında Dereceye Giren 1 .Ceylin Nisa Toraman Şehit Esat Akbaba Ortaokulu) 2. İlkin Bahar Aydı Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu 3. Nilsu Kıraç (Kurşunlu Nursel Çağlar Ortaokulu) Ödüllerini Gemlik Belediye Başkan Vekili Av. Mert Dimili;
Resim Yarışmasında Dereceye Giren 1. Arya Nisa Yıldız (Ayşe Ziver Karataş İlkokulu ) 2. Eylül Küçük 11 Eylül İlkokulu 3. Duru Özel (Özel Gemlik Sınav Koleji İlkokulu) Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, ve Şükrü Şenol Ortaokulu öğrencisi Özel eğitim öğrencisi Zekeriya Şentürk’e de ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce verdi.
Ödül töreninin ardından Hisar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan Vatan Dedik Çanakkale’de adlı gösteri sergilendi. Gösteride okulun Müzik öğretmenleri Elif Şen ÇITAK “Ordunun Duası” ve Eda Varlı Şahin ‘Allı Turnam’ okudu
Okul öğretmenleri Fatma Alkan, Osman Cebeci,Türkan Ayazdağ,Tuğan Büyükbaşaran,Aytürk Aksakal,İlkay Ay,Engin Bedirin de katkılarıyla hazırlanan Vatan Dedik Çanakkale’de adlı gösterimde okul öğrencileri koroyla birlikte Seferberlik, Mehmet Cephede, Kayıp Yok, Mektepliler Cephede, Cihan Harbi Ve Çanakkale Cephesi, Koca Seyit, Çanakkale’de Türküyü Bile Vurdular, Ekmek Boşa Gitmesin, Vatan Dedik Çanakkale’de Adlı Oyunları büyük bir bir ustalıkla sahnelediler. Programın finalinde sahne ve salondaki öğrenciler ellerindeki Türk Bayraklarıyla Bu Bayrak marşını hep birlikte coşkuyla söylediler. Programın sonunda Çanakkale Zaferine ithafen tüm konuklara hoşaf ve ekmek ikram edildi
Gemlik Hisar Anadolu Lisesi hazırlanan ’18 Mart Çanakkale Zaferi Programı’ izleyiciler tarafından tam not aldı.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir