SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

AKIL ve RUH SAĞLIĞIMIZ…

AKIL ve RUH SAĞLIĞIMIZ…

 

Hiçbir şey yapmak gelmiyor yüreğimizden.Sanki her birimizin içi çekilmiş gibi!

 

Bakışlarımız donuk ve fersiz.İki kelam etmeye bile ne isteğimiz var ne de hevesimiz. Gündelik yapmak zorunda olduğumuz işimiz gücümüz dışında ve hayat içinde var olmak adına yaptığımız sorumluluklarımız dışında elimiz birşeye değmiyor.Harap ve bitap bir haldeyiz. Giyinip süslenmeyi bir yana bırakın, yiyip içerken bile halen kendimizi suçlu gibi hissediyoruz.

 

Hele psikolojilerimiz tamamen alt üst olmuş durumda. Darmadağın!

 

Çaresizlik,korku, endişe,kendini güvende hissetmeme hali…Hepsi var bilinçaltlarımızda.

 

Huzursusuz.Dahası; ruhsusuz.

 

Bütün bunları kötümser ya da karamsar olduğum için yazıyor değilim.Ya da umutsuz olduğum için yazmıyorum.Veyahut okurun iç dünyasını daha da baymak, yormak için yazmıyorum.

 

Ama olan bu.Gerçek bu. Şimdiki hayat gerçeğimiz bu. Pek tabii, “Dünya yansa eski hasır umrumda değil” diyecek kadar gamsız ve kaygısız olanlar bu grubun dışında. Onlar zaten her dem bencil her dem duyarsız.

 

Ben onların haricindeki insan gibi insanlar için yazıyorum bunları. Duyguları olan, başka canlıların acısıyla da üzülüp dökülen insanlar adına yazıyorum bu satırları. İnsan gibi insanların sesi olarak yazıyorum.

 

Depremin saramadığımız ve belki de uzunca bir süre daha saramayacağımız yaraları için yazıyorum. Uzaktakinin yakındakinin, tanıdığın tanımadığın tasası, üzüntüsü, kederi haline gelmiş deprem yaraları için yazıyorum.

 

Ve bunca şeye rağmen hâlâ daha anlayamadığım çirkin siyasi oyunlara devam edenlere ve koltuklarını kaptırmamak adına depremi dillerine dolayanlara ise kızarak yazıyorum satırlarımı.

 

Mesele bir sene içinde şehirleri yeniden inşa etmek değil efendim! Mesele, bu depremin ve depremden sonra oluşan hazin durumların bizlerde yarattığı ciddi travmalar. Bu travmalar varken üzerimizde, deprem öncesinde alınmayan önlemleri söylemeye bile gerek duymadan yazıyorum her bir cümlemi.

 

Hasılı; yaşadığımız acının yanında bir de halen rant ve koltuk peşinde olanların yaptığı açıklamalar ile yüreğim bir kez daha burkularak, “Allah bu milletin akıl ve ruh sağlığını korusun” demekten başka çare bulamayarak acıma bir acı daha ekliyorum.

 

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir