Kalıcı Oje
Kalıcı Oje

Kalıcı Oje

Kalıcı Oje

Kalıcı oje, kırılmadan veya solmadan uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış bir oje türüdür. Tipik olarak normal ojeden daha güçlü bileşenlerle yapılır ve özel uygulama teknikleri gerektirebilir.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere kalıcı oje kullanmanın birçok faydası vardır:

-Normal ojeden daha uzun süre dayanır, yani manikürler arasında daha uzun süre gidebilirsiniz.

-Genellikle normal ojeden daha fazla kırılmaya karşı dayanıklıdır.

-Çok çeşitli renk ve kaplamalara sahiptir, böylece tarzınız için mükemmel tonu bulabilirsiniz.

İki ana kalıcı oje türü vardır: jel ve gomalak. Jel cilalar ultraviyole (UV) ışık altında kürlenirken, gomalak cilalar havayla kurutulur. Her iki tür de kalıcı cila, ufalanma veya solma olmadan iki haftaya kadar sürebilir.

Kalıcı oje uygulamadan önce tırnaklarınızı hazırlamak için bazı adımlar atmanız gerekir. Öncelikle, tırnaklarınızın temiz olduğundan ve herhangi bir yağ veya kir içermediğinden emin olun. Bunu, ellerinizi sabun ve suyla yıkayarak veya tırnaklarınızı temizlemek için tırnak fırçası kullanarak yapabilirsiniz.

Ardından, bir tırnak törpüsü kullanarak tırnaklarınızı şekillendirin. Tırnaklarınıza zarar vermemek için ileri geri yerine tek yönde törpülemeniz önemlidir. Tırnaklarınıza şekil verdikten sonra, cilanın yapışacak bir şeyi olması için tırnaklarınızın yüzeyini düzleştirmek için bir tırnak tamponu kullanın.

Son olarak, renk cilasını uygulamadan önce bir baz kat cila uygulayın. Bu, renkli cilanın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacak ve tırnaklarınızı lekelemesini önleyecektir.

Artık tırnaklarınız hazır olduğuna göre kalıcı ojenizi sürmeye hazırsınız. Tabandan başlayıp uca doğru hareket ederek her tırnağa ince bir renk cila tabakası boyayarak başlayın. İlk kat mükemmel değilse endişelenmeyin – gerekirse her zaman başka bir kat ekleyebilirsiniz. Tüm tırnaklarınız boyandıktan sonra, ekstra parlaklık ve koruma için bir üst kat şeffaf cila ile bitirin.

Kalıcı ojeyi uyguladıktan sonra, düzgün bir şekilde kuruması ve sertleşmesi için kürlemeniz gerekir. Çoğu kalıcı oje türü UV ışığı altında sertleştirmeyi gerektirir, bu nedenle özellikle bu amaç için bir UV lambası satın almanız gerekir (bunları çoğu güzellik malzemeleri mağazasında bulabilirsiniz). Cila kuruyana ve sertleşene kadar elinizi 3-5 dakika UV ışığının altına koyun.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ Seçmen, Kılıçtaroğlu’nun Kutuplaştırıcı ve nefret dolu politikalarından bıkmıştı. Ak partinin de, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir