Dudak Dolgusu
Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu, size daha dolgun, dolgun dudaklar verebilen kozmetik bir prosedürdür. Dudak büyütme veya dudak büyütme olarak da bilinir.

Bunu başarmak için kullanılabilecek birkaç farklı dudak dolgusu türü vardır:

Enjekte edilebilir dolgu maddeleri: Bunlar, hacim kazandırmak için dudaklara enjekte edilen hyaluronik asit gibi malzemelerden yapılan geçici dolgulardır. Yeniden enjekte edilmeleri gerekmeden önce tipik olarak altı aydan bir yıla kadar sürerler.

Yağ aşıları: Bu dolgu türü, Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı gibi doğal yağlardan yapılır ve hacim kazandırmak için dudaklara enjekte edilir. Bir yağ aşısının etkileri tipik olarak birkaç ay sürer.

Cerrahi dudak implantları: Bunlar, hacim kazandırmak için dudaklara cerrahi olarak yerleştirilen silikon gibi malzemelerden yapılan kalıcı implantlardır.

Dudak dolgusu, ameliyatsız daha dolgun dudaklar elde etmenin etkili bir yolu olabilir. Bununla birlikte, tedaviye başlamadan önce bilmeniz gereken prosedürle ilgili bazı riskler ve komplikasyonlar vardır.

Riskler ve komplikasyonlar şunları içerir:

Kanama: İşlem sırasında veya sonrasında iğnenin kan damarlarınıza girmesi nedeniyle bir miktar kanama yaşayabilirsiniz. Şişlik: İşlemden sonra dudaklarınızda birkaç gün veya haftalarca sürebilen bir miktar şişlik yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon: Herhangi bir enjeksiyon bazlı kozmetik prosedürle ilişkili bir enfeksiyon riski vardır. Alerjik reaksiyon: Dolgunuzda kullanılan maddelere karşı alerjik reaksiyon gösterebilir, bu da kaşıntı, kızarıklık, şişlik gibi belirtilere neden olabilir. Yara izi: Cildiniz özellikle hassassa veya dolgu malzemesine karşı alerjiniz varsa, enjeksiyon yerinde bir miktar yara izi yaşayabilirsiniz.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ Seçmen, Kılıçtaroğlu’nun Kutuplaştırıcı ve nefret dolu politikalarından bıkmıştı. Ak partinin de, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir